Home Camioane Volta Trucks cere falimentul în Suedia
Camioane

Volta Trucks cere falimentul în Suedia

132

Producătorul de camioane electrice Volta Trucks a anunțat că a decis să solicite procedura de faliment în Suedia, după ce dificultățile întâmpinate la furnizori au îngreunat strângerea de fonduri.

Volta, care are sediul central în Suedia și operațiuni în Marea Britanie, a făcut precizări și privind motivația deciziei. Mai exact, faptul că falimentul Proterra, furnizor de piese pentru vehicule electrice, consemnat în luna august, ca și incertitudinile legate de posibilitatea de a-l înlocui au dus la neîncrederea investitorilor. Și, implicit, strângerea de capital a devenit tot mai dificilă. Volta a precizat că va depune în scurt timp o cerere de faliment și în Marea Britanie.

Într-o declarație, consiliul de administrație al companiei a afirmat că „nu a luat această decizie cu ușurință sau cu ușurință și este pe deplin conștient de impactul semnificativ pe care îl va avea asupra forței de muncă dedicate a organizației”.

Volta Trucks a ales o fabrică în Austria pentru a-și produce camioanele și a lucrat pentru producția de masă. Producătorul de camioane electrice strânsese aproximativ 300 de milioane de euro (316 milioane de dolari) de la investitori și a declarat că are un portofoliu de comenzi de peste 5.000 de vehicule.

În ultimii ani, o serie de alte startup-uri din domeniul vehiculelor electrice au strâns miliarde de dolari de la investitori, dar majoritatea au avut dificultăți în a ajunge la producția de masă, iar pe măsură ce strângerea de fonduri a devenit dificilă pentru startup-uri, pe fondul creșterii ratelor dobânzilor, câteva dintre ele au dat faliment, inclusiv Proterra și Lordstown.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...