Home Camioane Premieră: QUANTRON livrează camioane pe hidrogen pe o piață IKEA
Camioane

Premieră: QUANTRON livrează camioane pe hidrogen pe o piață IKEA

100

Quantron AG introduce camioane cu pile de combustie pe bază de hidrogen pentru IKEA Austria, această țară devenind prima piață a mărcii din lume care dă un exemplu de logistică sustenabilă.

Quantron AG, cunoscut pentru specializarea sa în transportul durabil de pasageri și mărfă, a furnizat vehiculele model QUANTRON QLI FCEV pentru această inovatoare flotă.

Transportoarele cu emisii zero vor fi alimentate cu hidrogen verde furnizat de Wien Energie, un furnizor de energie în colaborare și cu Ballard Power Systems, lider mondial canadian în tehnologia pilelor de combustie. Totodată, întregul proces, de la studiul de fezabilitate până la livrare, a fost finalizat într-un timp record de 18 luni. Tehnologia inovatoare Quantron Inside va oferi un pachet complet și ușor de utilizat, având o e-axă inovatoare, o baterie personalizată de înaltă performanță, o integrare a sistemului de celule de combustibil și a rezervorului, precum și un sistem unic de gestionare a energiei și o aerodinamică pentru eficiență maximă. Cu un rezervor de combustibil, aceste vehicule pot parcurge o autonomie de până la 400 de kilometri, permițând chiar și distanțe de peste 500 de kilometri pe zi.

Prin utilizarea acestor vehicule cu pile de combustie pe bază de hidrogen, IKEA Austria prevede economisirea anuală a circa 450 de tone de CO2. De asemenea, camioanele FCEV vor oferi o autonomie semnificativ mai mare pentru livrări, inclusiv în afara zonelor urbane, și sunt așteptări ca acestea să reducă emisiile de CO2 cu încă 160 de tone pe an. Până în 2025, IKEA Austria intenționează ca livrările sale pe ultimul kilometru să fie 100% fără emisii, iar printre planurile companiei sunt incluse și extinderea flotei de camioane cu pile de combustie la 40 de unități.

„Prin introducerea camioanelor cu hidrogen – fiind prima piață IKEA la nivel mondial – reușim în Austria să facem un pas important în implementarea unor procese ecologice. În acest fel, în calitate de pionier în domeniul logisticii sustenabile, dorim să arătăm că o transformare către o livrare cu emisii zero este deja posibilă în prezent”, a declarat Alpaslan Deliloglu, CEO și Chief Sustainability Officer la IKEA Austria.

„Suntem încântați că această colaborare de lungă durată cu IKEA a atins un alt nivel prin lansarea unei noi generații de produse inovatoare QUANTRON. QLI FCEV este primul vehicul H2 din segmentul vehiculelor comerciale cu pile de combustie de până la 7,5 t din Europa și lider de piață în ceea ce privește tehnologia pilelor de combustie din această clasă. Sprijinim IKEA Austria în misiunea sa de decarbonizare, încă din august 2021. IKEA Austria are 45 de camioane QLI BEV în uz în zona metropolitană Viena și alte unsprezece în alte orașe austriece”, a explicat Andreas Haller, fondator și președinte executiv al Quantron AG.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...