Home Transportatori Feroviar Trenurile de noapte dintre Paris și Berlin își vor relua cursele
FeroviarTransportatori

Trenurile de noapte dintre Paris și Berlin își vor relua cursele

120

Companiile feroviare din Franţa (SNCF), Germania (Deutsche Bahn) şi Austria (OBB) au anunţat, într-un comunicat comun, punerea în vânzare a biletelor pentru trenurile de noapte pe ruta Paris – Berlin.

Reintroducerea acestei linii de tren emblematice a fost anunţată în luna decembrie 2020, pentru a relansa legăturile transfrontaliere nocturne. Cursele vor fi relansate din 11 decembrie, la nouă ani de la întrerupere.

Cele trei companii care vor opera această linie vor propune trei curse dus-întors pe săptămână, care vor deservi oraşele Strasbourg din Franţa, Frankfurt, Erfurt şi Halle din Germania. Trenurile vor pleca din Paris la ora 19:12 în zilele de marţi, joi şi sâmbătă şi vor ajunge a doua zi la Berlin, la ora 8:26. În sens invers, cursele vor pleca luni, miercuri şi vineri de la Berlin, la ora 20:18, şi vor sosi la Paris la ora 10:24.

Garniturile de tren vor fi compuse din 12 vagoane, din care şase vor ajunge până la Viena, după o oprire tehnică la Mannheim, şi vor avea atât locuri pe scaune, cât şi în cuşete şi vagoane de dormit.

Cursele cu trenurile de noapte pe ruta Paris – Berlin ar urma să aibă o frecvenţă zilnică începând din luna octombrie 2024. Ministrul francez al Transporturilor, Clément Beaune a promis o contribuţie din partea Guvernului francez pentru exploatarea părţii franceze a acestei linii.

O linie de tren de zi, care să facă legătura între Paris şi Berlin în şapte ore nu va fi introdusă înainte de finalul anului 2024.

Trenurile de noapte au dispărut practic în Europa în deceniul 2010, din cauza rentabilităţii lor reduse şi a concurenţei călătoriilor cu avionul. Însă, în prezent, sunt cerute de public datorită avantajelor ecologice şi preţurilor accesibile şi, în consecinţă, încep să fie reintroduse peste tot pe continent.

Compania austriacă OBB este lider pe acest segment graţie „Nightjets”, vechile trenuri de noapte cumpărate de la Deutsche Bahn şi modernizate pentru a satisface cerinţele actuale.

Garniturile Nightjets care vor rula pe ruta Paris-Berlin vor fi compuse din două vagoane cu locuri pe scaune, oferind 132 de locuri la un preţ începând de la 29,90 de euro, două vagoane cuşetă, cu 108 locuri la un preţ începând de la 59,90 de euro, şi două vagoane de dormit, cu 72 de locuri, la un preţ începând cu 92,90 de euro, adică un total de 312 locuri.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Feroviar

România pierde 100 de milioane de Euro pentru trenurile cu hidrogen

Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară a ratat și a treia...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de...