Home Noutati Prima stație de alimentare cu CNG din București
NoutatiTehnologie

Prima stație de alimentare cu CNG din București

21

Autorizația de construire a primei stații publice de alimentare cu CNG (gaz natural comprimat) din București a fost emisă. Stația București A1 este prima din rețeaua de 9 ce urmează a fi construită până la finalul anului viitor în cadrul proiectului CNG România.

Stația va fi situată în zona Kika Militari, lângă Autostrada A1, pe sensul de mers Pitești – București, la 500 m de sensul giratoriu, ieșirea către Hornbach Militari, cu acces facil din ambele sensuri ale Centurii Capitalei și Autostrăzii A1, precum și din sensul de ieșire din București. Poziționarea stației se subscrie strategiei proiectului de a deservi tranzitul pe rețeaua principală TEN-T dar și aglomerările urbane adiacente.

Stația va fi prima dintre cele 9 ale proiectului CNG România planificate a fi construite în Arad, Timișoara, Deva, Pitești, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Sibiu, estimând că vor fi în totalitate funcționale până la finalul anului 2019.

Harta Retea Statii CNG RomaniaLa data inaugurării, Denisson Energy și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule – NGVA România, parteneri în proiect, își propun să lanseze prima platformă de comunicare între actorii care activează în piața CNG din România, vizând astfel creșterea gradului de conștientizare a tehnologiei și prezentarea avantajelor oferite de aceasta.

Prima reţea de staţii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat din România este un proiect în valoare de 5,2 milioane de euro, care beneficiază de o cofinanțare de 85% din partea Uniunii Europene și urmărește, printre altele, reducerea amprentei de carbon și îmbunătățirea mobilității în Europa. Rețeaua va fi construită pe axa centrală a coridoarelor principale de transport rutier TEN-T care leagă Centrul și Vestul UE cu statele din Sud-Vest și cu Marea Neagră, Constanța fiind punctul terminus al coridorului.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...

Noutati

Autostrada Sibiu – Pitești: Imagini noi cu primul tunel veritabil de autostradă din România

Pe Autostrada Sibiu – Pitești se lucrează din plin. Iar pasionații de...

Noutati

DAF Trucks Vlaanderen este ”Fabrica Viitorului”

Fabrica DAF Trucks Vlaanderen a fost distinsă cu prestigiosul titlu de „Fabrica...