Video: Cum acționează noul I-See pentru a reduce consumul

Sistemul predictiv I-See a fost actualizat prin adăugarea de hărți bazate pe cloud, care pot fi folosite în mai multe situații. Astfel, noul I-See îmbunătățește funcționalitatea, manevrabilitatea, dar mai ales reduce consumul.
noul I-See

De la lansarea sa în 2012, I-See a ajutat șoferii să obțină un consum mai mic atunci când conduc pe drumuri cu declivități, prin selectarea treptei de viteză și vitezei optime după analizarea topografiei. Noul I-See a fost actualizat cu hărți bazate pe cloud.

”Prin stocarea tuturor hărților în cloud, noul I-See poate descărca doar datele de care are nevoie și când este nevoie. Astfel, hărțile sunt mereu actualizate și mai precise. De asemenea, acum sunt disponibile și date pentru drumuri mai puțin circulate”, a declarat Johan Axelsson, Powertrain Control Systems, Volvo Trucks.

Noul I-See vs vechea versiune

  • consum de carburant mai mic cu 1%
  • acoperire mai bună
  • experiență de condus mai fluentă
  • sistemul se actualizează automat (nu este nevoie de vizită într-un atelier)
  • soluție alternativă la vechiul I-See, în cazul în care drumul nu este acoperit de hartă sau conexiunea cu serverul se întrerupe.

Până acum, I-See a fost ideal pentru șoferii care călătoresc pe rute lungi pe principalele autostrăzi. Cu un acces la hărți îmbunătățit, noul I-See poate fi folosit în mai multe locuri și situații. De asemenea, integrarea mai bună cu sistemul ACC permite o stabilitate mai mare în schimbarea treptelor de viteză. De asemenea, camionul rulează liber mai mult timp, iar consumul este redus cu până la 6%.

Cum funcționează noul I-See

noul I-See etape de functionare1. Creează inerție. I-See detectează că urmează o rampă, prin urmare, autocamionul va accelera și va rămâne într-o treaptă superioară pentru mai mult timp.

2. Evită schimbarea într-o treaptă de viteză inferioară. Prevenind schimbarea inutilă a vitezei, I-See vă ajută să urcați rampele mai lin, cu consum redus de combustibil.

3. Reduce viteza în vârful rampei. Atunci când vă apropiați de o pantă descendentă, I-See împiedică autocamionul să accelereze în mod inutil.

4. Rulează liber înainte de panta descendentă. Pentru a economisi energie și a reduce frânarea, I-See dezactivează temporar lanțul cinematic înaintea unei pante descendente.

5. Controlează frânarea pe o pantă descendentă. I-See știe unde se termină o pantă și unde începe alta și aplică frânele auxiliare după cum este necesar, pentru eficiență maximă.

6. Se pregătește pentru rampa următoare. Dacă urmează să urcați din nou, I-See lasă autocamionul să ruleze liber, generând viteză și inerție pentru o urcare fără efort.

Adaugati comentariu