UTA One
Home Servicii Aparatul UTA One poate fi folosit și în Germania
Servicii

Aparatul UTA One poate fi folosit și în Germania

80

Camioanele clienților UTA pot achita fără numerar și taxele de drum din Germania. UTA ONE este prima soluție EETS care integrează și Germania, acoperind nouă contexte de taxare pentru opt țări europene cu o singură unitate de bord.UTA One este un dispozitiv de bord (OBU) pentru Serviciul Electronic European pentru Taxe de Drum (EETS), noul standard european la care se aliniază toate statele membre. Aparatul are în prezent cea mai mare acoperire în Europa, fiind acceptat în Germania, Belgia (inclusiv tunelul Liefkenshoek), Franța, Italia, Austria, Polonia (A4), Portugalia și Spania. Serviciul va fi treptat extins și în alte țări europene, de îndată ce sistemele lor de taxare vor fi integrate in serviciul european de taxare electronică (EETS).

Clienții existenti ai grupului UTA își pot activa contextul german cu ușurință, în regim self-service, începând din 23 aprilie. Activarea contextului de taxare german se va face printr-o simplă actualizare de tip ”over-the-air”.

Față de alte dispozitive pentru achitarea taxelor de drum care acoperă în prezent Germania, UTA One are marele avantaj că nu presupune pregătirea anterioară a camioanelor și deplasarea acestora în centre de service speciale, în vederea instalării. Transportatorii auto își pot instala și activa ei înșiși unitățile de bord UTA One, iar în plus acestea pot fi transferate de la un camion la altul, fără deplasarea la centre speciale de service.

UTA OneUnitatea de bord UTA One se adresează camioanelor de peste 7,5 tone și asigură achitarea fără numerar a taxelor de drum. Până anul trecut, când a intrat în vigoare noul standard pan-european EETS, transportatorii aveau câte o unitate la bord pentru fiecare țară în care operau, ceea ce implica atât costuri mai mari, cât și disconfort și câmp vizual redus pentru șoferii de camioane.

”În România, dintre clienții cu flote de camioane de peste 7,5 tone, mai mult de 50% au adoptat deja soluția UTA One, lansată în vara lui 2018. Deja există sute de unități UTA One în acțiune la bordul camioanelor transportatorilor români, iar din această lună clienții UTA își vor putea activa și contextul de taxare german, simplificându-și astfel achitarea și gestionarea taxelor de drum”, declară Iulian Alexe, Director General UTA România & Bulgaria.

UTA One Sanex„Noi am fost printre primii transportatori români care am trecut la UTA One și suntem foarte mulțumiți de schimbare”, spune și Dorin Bozan, director general al transportatorului Sanex Com. ”Rutele noastre principale sunt Austria, Belgia, Franţa, Germania și Italia. Unitățile la bord pentru taxele de drum le complicau destul de mult activitatea șoferilor de camion, pentru că fiecare țară are un alt sistem de taxare, alte costuri, alte proceduri și, prin urmare, era nevoie de câte un alt aparat la bord. Am înlocuit dispozitivele anterioare (câte cel puțin 3 pe camion), iar șoferii ne spun că simt nu doar mai mult confort, ci și mai multă siguranță în condus, pentru ca s-a mărit și câmpul vizual”.

UTA OneUTA este unul dintre liderii europeni în carduri de combustibil multi-brand și soluții pentru taxe de drum. Companiile client pot folosi sistemul de carduri UTA pentru a alimenta cu combustibil, fără numerar, la un număr de peste 62.000 de stații de alimentare din diverse rețele, în 40 de țări europene, și pot beneficia de alte servicii, cum ar fi decontarea taxelor de drum, servicii de reparații, servicii de intervenție în caz de pană și tractare, precum și returnarea TVA și a accizelor la carburanți.

În România, UTA are un portofoliu de clienți în continuă creștere pentru serviciile sale de carduri de combustibil, solutii pentru decontarea taxelor de drum, recuperare de TVA și accize și alte servicii adiționale.

www.uta-romania.ro

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

DKV Mobility își extinde în continuare rețeaua de acceptare pentru combustibili alternativi

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată...

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...

Servicii

UTA Edenred: Stații Circle K în Republica Irlanda și Irlanda de Nord

UTA Edenred, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate...

Servicii

Biocarburantul HVO100, în stațiile de alimentare Eurowag

Biocarburantul HVO100 este disponibil la stațiile de alimentare Eurowag și reprezintă șoluția...