Home Transportatori Aerian Vechile avioane TAROM vor zbura în Caraibe
Aerian

Vechile avioane TAROM vor zbura în Caraibe

56

TAROM vinde cele șapte avioane ATR 42-500 către o companie aeriană din Caraibe, potrivit unei hotărâri a acționarilor.

Acționarii TAROM au aprobat semnarea contractului de vânzare a șapte avioane ATR 42-500 către InterCarribean Airways Ltd. Avioanele au intrat în flota comapaniei în perioada 1998-2000.

Nu este specificat și prețul la care s-a făcut vânzarea, dar avioanele au mai fost scoase la vânzare în 2020. Atunci, prețul minim pentru toate cele șapte aeronave a fost de 19,5 milioane de dolari, potrivit G4Media.

InterCarribean Airways este o companie aeriană cu baza în Insulele Turks și Caicos, care operează zboruri regionale între Insulele Caraibe. Compania din Caraibe are 15 avioane în flotă, cu o vechime de 27 de ani, majoritatea modele Embraer

Anul trecut, TAROM a vândut și cele patru avioane Boeing 737 către Sky One FZE din Emiratele Arabe Unite. Compania a încasat 5,1 milioane de euro pe aceste avioane, potrivit unei intervenții televizate a unui membru al Consiliului de Administrație al TAROM, citat de Boardingpass.ro.

TAROM are o flotă de avioane cu modele Airbus, Boeing și ATR. Uniformizarea flotei companiei naționale este un subiect care a fost mai mult dezbătut decât îndeplinit din 2012 încoace.

Compania națională așteaptă undă verde la Comisia Europeană pentru un nou ajutor de stat, în valoare de 190 de milioane de euro. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat recent că a aprobarea ajutorului de stat a intrat în linie dreaptă și că TAROM nu va intra în faliment.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianNoutatiTransportatori

TAROM: Contract de leasing pentru două aeronave Boeing 737 MAX 8

TAROM a semnat, în 3 iulie, contractul de leasing pentru achiziţionarea a...

AerianNoutatiTransportatori

Etihad Airways recrutează sute de piloți inclusiv în România. Când sunt programate interviurile

Etihad Airways, una dintre cele două companii ale Emiratelor Arabe Unite, a...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...