Scania propune cutiile de viteze G25CH și G33CH pentru aplicații foarte grele

Gamele de cutii de viteze Scania G25CM și G33CM sunt acum extinse cu doi noi membri, care au primit în indicativ un H (de la Heavy). Acestea sunt proiectate pentru aplicații foarte grele.

Cea mai nouă generație de cutii de viteze automatizate a Scania, introdusă în 2020, este renumită pentru
excelența tehnologică. Una dintre multele sale virtuți este gama largă de rapoarte disponibile, care asigură că
motoarele pot oferi cuplul maxim la cele mai mici turații.

Trei ani de simulări pe computer chiar înainte de primul prototip. Mii de ore pe pista de testare Scania. Luni de teste dure pe teren în operațiuni miniere zilnice. Săptămâni petrecute analizând datele de performanță. Și zeci de iterații hardware și software ca răspuns la feedback-ul clienților.

Oferta Scania mai puternică

Dar a meritat totul. Noile versiuni, G25CH și G33CH, care au fost lansate acum, au aceleași calități ca omoloagele lor, dar vin cu roți dințate mai robuste. Și sunt suficient de puternice pentru cele mai solicitante lucrări de construcții, transport greu, agricultură, silvicultură grea și minerit, dar mai ușoară și mai mică decât generația anterioară de cutii de viteze.

Camioanele heavy-duty utilizează în mod tipic o arhitectură 6×4 și un raport de transmisie scurt (3,5:1 și peste). Dar când rezistența la înaintare este foarte mare, rapoartele scurte pun o mare presiune pe angrenajele cutiei de viteze. De asemenea, rapoartele scurte din axa spate sunt benefice pentru plecările de pe loc, dar conduc la turații mai mari la viteză de croazieră.

Și cum Scania caută să ofere turații reduse și consumuri favorabile, cheia este de a găsi echilibrul optim dintre raportul punții spate și modul în care este efectiv operat camionul. Proprietățile cutiilor de viteze
Scania G25CH și G33CH permit mai multor camioane să utilizeze punți spate cu rapoarte de transmisie mai
rapide.

”Oferta Scania heavy-duty nu a fost niciodată mai puternică. Nu oferim doar o gamă completă de opțiuni pentru motoare, dar, cu aceste noi cutii de viteze, plus gama noastră largă de punți motrice, putem îndeplini mai bine și cele mai provocatoare și grele aplicații din industria camioanelor”, spune Eduardo Landeo, Product Manager la Scania Trucks.

 

 

Adaugati comentariu