UTA facilitează decontarea taxei de drum din Croația

Începând de acum, clienții UNION Tank Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) pot achita taxa de drum din Croația printr-un dispozitiv de bord. Taxele datorate se plătesc în procedura post-pay prin factura UTA. Dispozitivul de bord acoperă aproximativ 90% din rețeaua de drumuri din Croația cu obligativitate de achitare a unei taxe.
UTA

”Croația este o țară importantă de tranzit pentru transportul internațional de bunuri”, a declarat Volker Huber, CEO al UTA. Motive: Societățile de transport implicate în transportul internațional trebuie să tranziteze această țară, spre exemplu pe rutele dinspre Europa de Sud-Est spre Europa de Nord.

De aceea, UTA oferă acum și decontarea taxei de drum din Croația societăților cu vehicule de peste 3,5 tone greutate maximă admisă. Dispozitivul de bord ENC, necesar pentru vehiculele din categoriile III și IV, poate fi obținut după o înregistrare simplă și rapidă cu cardul UTA la stațiile de distribuție ale societății croate care colectează taxa de drum, HAC.

Acesta poate fi utilizat interoperabil în rețelele operatorilor de autostrăzi HAC și ARZ. Taxa de drum se calculează în funcție de numărul de kilometri parcurși. În acest scop, șoferii primesc până la 35% reducere din partea operatorilor și pot utiliza benzile rapide ENC, pe care nu este necesară oprirea laterminalul de taxare.

Adaugati comentariu