Un copac plantat pentru fiecare camion vândut

Din 2013, Scania Iberica a plantat câte un copac pentru fiecare camion vândut în Spania și Portugalia. Astfel s-a născut Pădurea Scania din Rivas Vaciamadrid, aproape de Capitala Spaniei, care are în prezent peste 20.000 de pini, stejari, chiparoși și migdali.
Un copac plantat pentru fiecare camion vândut

”Țelul Scania este de a conduce schimbul spre un transport sustenabil. Proiectul Pădurii Scania subliniază angajamentul pentru clienții noștri și societate”, a declarat Daniel González Torres, șef de Marketing și Comunicare al Scania Ibérica.

Fiecare client primește un certificat prin care i se recunoaște contribuția la pădure cu un copac Scania plantat. În certificat este trecută și informația despre sechestrarea carbonului, care apare când dioxidul de carbon este preluat de copaci și alte plante și stocat drept carbon. Acest lucru ajută la reglarea cantității de dioxid de carbon, unul dintre gazele cu cea mai mare contribuție la efectul de seră. Până în prezent, Pădurea Scania a contribuit cu absorbția a peste 23.000 de tone de carbon.

Pădurea Scania este semnalizată clar de-a lungul autostrăzii A3. De asemenea, Copacul Scania, on logo reprezentând un arbore, este folosit în toate activitățile de comunicare. Pentru a crește și mai mult interesul, Scania Iberica a a numit și un ambasador al Pădurii Scania, în persoane renumitului scriitor spaniol Álex Rovira.

Inițiativa a fost extinsă recent până în 2023, moment în care Pădurea Scania va ajunge la aproape 45.000 de copaci.

Adaugati comentariu