România, locul 4 în finala Optifuel Challenge 2019

Costin Anghelescu, patronul companiei de transport Costi Trans, a încheiat pe locul 4 în finala internațională Optifuel Challenge 2019, competiția de condus ecologic organizată de Renault Trucks.
Costin Anghelescu, locul 4 în Optifuel Challenge 2019

În marea finală desfășurată la Lyon au participat 25 de șoferi din tot atâtea țări. Reprezentantul nostru a ocupat la final locul 4, la fel ca în finala din 2015, de la Lisabona.

Competiția s-a desfășurat în două părți. În primul rând, șoferii au completat un chestionar de cunoștințe teoretice despre principiile condusului ecologic și reducerea consumului de carburant. A doua etapă a fost o călătorie de aproximativ 40 de minute pe șosea, la bordul unui camion Renault Trucks T Optifuel, cu motor de 13 litri Euro 6 Step D. Costin Anghelescu a acumulat în finala Optifuel Challenge 2019 7 puncte la chestionarul teoretic și 79,4 puncte la performanța evaluată de sistemul Optifleet.

Câștigătorul concursului Optifuel Challenge 2019 a fost desemnat slovacul Frantisek Oravec de la compania cu același nume, care a obținut cel mai bun consum, fără a sacrifica viteza comercială. Acesta a primit drept premiu un cap tractor Renault Trucks T High 480 model 2019.

Celelalte locuri ale podiumului au fost completate, în ordine, de polonezul Piotr Krahel (Concept Cargo Logistics) și francezul Pascal Bosser (Transports Rollin).

Adaugati comentariu