TuSimple a efectuat un test cu camionul autonom

Compania americană TuSimple, implicată activ în cursa dezvoltării sistemelor autonome de conducere, a anunțat că a testat cu succes un camion cu remorcă și autopilot.

În cadrul testului, camionul TuSimple a parcurs un traseu cu o lungime de 1.530 de km. Au fost necesare 14 ore și 6 minute pentru a atinge destinația. Pentru comparație, aceeași distanță cu un șofer în spatele volanului s-a putut parcurge în aproximativ 24 de ore!

În timpul testării, compania a transportat pepeni verzi din orașul mexican Nogales în Oklahoma City. Camionul a fost operat de un șofer doar în depozite, în timpul încărcării și descărcării mărfurilor. Dar din Tucson (Arizona) până în Dallas (Texas), camionul s-a mișcat singur pe autostrăzi. În același timp, operatorul de test era prezent în cabină și era mereu pregătit să preia controlul în caz de urgență.

Testul a fost realizat în parteneriat cu furnizorul de fructe și legume Giumarra Companies. Și a dorit să probeze reducerea timpului de transport cu ajutorul camioanelor fără pilot. Iar valoarea a fost, în acest caz, de 42%.

Primele livrări TuSimple, în 2024

TuSimple intenționează să înceapă vânzarea de camioane autonome în 2024. Moment în care se preconizează că se vor uniformiza și regulile generale la nivel legislativ. În prezent, în SUA exista reguli diferite în funcție de stat pentru funcționarea vehiculelor fără pilot.

TuSimple clasifică pilotul său automat ca sistem de nivelul 4. Ceea ce înseamnă că intervenția șoferului este necesară în cazuri foarte rare. Senzorii camionului scanează spațiul la 360 de grade în jur și “văd” pe o distanță de un kilometru înainte, în orice vreme! Platforma informatică pe care operează sistemul procesează până la 600 de trilioane de operațiuni pe minut, reducând timpul de reacție al electronicelor de 15 ori, în comparație cu oamenii.

Compania TuSimple a fost înființată în 2015 și are o valoare estimată la 7.6 miliarde de dolari, aproximativ 800 de angajați și are deja câțiva concurenți pe segmentul dezvoltării autocamioanelor autonome: Aurora, Embark, Tesla Heavy Trucking, Daimler Trucks Torc Robotics, Waymo și altele.

Adaugati comentariu