Home Noutati Turcia intră în lockdown până pe 17 mai!
NoutatiTransportatori

Turcia intră în lockdown până pe 17 mai!

13

Turcia intră în lockdown începând de joi 29 aprilie 2021. Anunțul a fost făcut de președintele Recep Tayyip Erdogan după o explozie a numărului de contaminări zilnice.

Lockdown-ul va începe pe 29 aprilie seara, la ora 19, şi va rămâne în vigoare până pe 17 mai dimineaţa la ora 5. „Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puţin de 5.000 pe zi pentru a nu întârzia comparativ cu Europa, care intră într-o perioadă de redeschidere”, a spus şeful statului turc, citat de TurciaNews.

Luni, Turcia a înregistrat peste 37.000 de cazuri noi de COVID-19 şi 353 de decese, după ce a atins un record de peste 60.000 de infectări zilnice la începutul lunii aprilie.

Turcia, principalele măsuri

Astfel, se va suspenda activitatea tuturor companiilor, cu excepția celor care au activitate specifică de producție, de alimentație, curățenie și sănătate. Companii specificate în circularele anterioare ale Ministerului de Interne. Personalul din instituțiile publice va continua să lucreze de la distanță sau alternativ.

Toate călătoriile interurbane vor fi restricționate. Exceptate sunt cele pentru care există un permis special emis anumitor categorii profesionale. De asemenea, transportul public interurban va funcționa doar la o capacitate de 50%.

Spre deosebire de situațiile anterioare, pentru serviciile de cazare nu mai sunt specificate excepții de la restricțiile de călătorie. Lucru valabil inclusiv pentru cele interurbane. Educația față în față va fi suspendată. Iar examenele vor fi amânate în toate instituțiile de învățământ, la toate nivelurile de școlarizare.

Cei care lucrează în sectorul agricol își vor putea desfășura activitățile în conformitate cu măsurile epidemice.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Rama Giurgiu, pentru linia de metrou M5, e în București

Primul tren nou de metrou de la Alstom, rama ,,Giurgiu”, a ajuns...

AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de...

Noutati

Conti Eco Gen 5, noua gamă de anvelope pentru camion de la Continental

Continental a prezentat linia de anvelope Conti Eco de a cincea generație...

Noutati

Obiective mai stricte de emisii de CO2 pentru camioane și autobuze

Parlamentul European a adoptat noi măsuri – deja convenite cu Consiliul –...