Home Transportatori Aerian Elicopterul e folosit la reabilitarea stației meteo Vf. Omu
AerianLogisticăNoutatiTransportatori

Elicopterul e folosit la reabilitarea stației meteo Vf. Omu

49

Staţia meteo de la Vf. Omu va fi reabilitată, iar până pe 30 aprilie are loc transportul materialelor de construcţie. Lucrările de modernizare reprezintă o adevărată provocare, fiind o operaţiune anevoioasă, pentru că se desfăşoară în condiţii de iarnă la 2.505 metri altitudine în Munţii Bucegi. Transportul materialelor se face cu elicopterul.

Această operaţiune dificilă a fost posibilă cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne. Entități care participă cu o resursă de zbor, mai precis un elicopter. Acesta este folosit pentru a asigura transportul a 144 de tone de materiale de construcţie.

„Ministrul Tánczos Barna a vizitat, în acest week-end, staţia meteo de la Vârful Omu, cel mai înalt punct locuit permanent din România. El a urcat cu telecabina din Buşteni şi, ulterior, a parcurs pe jos traseul de peste 2,5 ore de la Babele până la staţia construită în 1962 şi aflată în proces de reabilitare”, a informat ministerul.

„Am vrut să vin aici şi să le mulţumesc personal atât colegilor meteorologi de aici. Echipei de la Administraţia Naţională de Meteorologie RA, cât şi celorlalţi parteneri din structurile din Ministerul Afacerilor Interne, care fac posibilă această reabilitare”, se precizează în comunicat.

Lucrările la stația Vf. Omu, o provocare

Lucrările de modernizare reprezintă o adevărată provocare. Operaţiunea e anevoioasă pentru că se desfăşoară în condiţii de iarnă la o altitudine de 2.505 metri în Munţii Bucegi. Iar stratul de zăpadă depăşeşte, chiar şi în această perioadă, 180 de centimetri grosime.

”Materialele se pot transporta doar cu elicopterul. Însă ultima renovare a avut loc în anul 2007, iar clădirea care îi găzduieşte pe meteorologi ajunsese într-un stadiu avansat de degradare. De aceea a fost necesar să intervenim rapid. Oamenii care lucrează aici sunt adevăraţi eroi. Ei înfruntă an de an cele mai dure condiţii meteo posibile pentru a îşi face meseria în serviciul public. Și de aceea cred că merită toate eforturile noastre”, a spus ministrul Barna Tánczos.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...