11 troleibuze Solaris pentru Târgu Jiu
Home Autobuze 11 troleibuze Solaris pentru orașul Târgu Jiu
AutobuzeTehnologie

11 troleibuze Solaris pentru orașul Târgu Jiu

56

Municipalitatea din Târgu Jiu a comandat recent 11 troleibuze Solaris. Aceasta este a doua comandă pentru producătorul polonez venită din țara noastră într-o perioadă foarte scurtă.

Cele 11 troleibuze Solaris Trollino 12, de 12 metri lungime, vor începe să circule în Târgu Jiu în prima parte a anului 2022. Contractul a fost semnat recent, după o licitație organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Valoarea totală a contractului este de aproape 4,5 milioane de euro.

Vehiculele comandate vor fi echipate cu motoare electrice de 160 kW. Conectate la rețeaua electrică aeriană existentă în Târgu Jiu, troleibuzele vor circula fără emisii. Vehiculele ecologice au și numeroase echipamente de confort pentru pasageri: aer condiționat, sistem de monitorizare și sistem de numărare a călătorilor. Solaris Trollino 12 are o capacitate de 91 de pasageri, dintre care 35 pe scaune.

Acestea sunt primele modele Solaris livrate în Târgu Jiu. Totuși, producătorul polonez se bucură de o bună tradiție în România. Începând din 2002, Solaris Bus & Coach a livrat în țara noastră peste 300 de vehicule. Mai mult, clienții din România au plasat în ultima perioadă doar comenzi pentru vehicule Solaris prietenoase cu mediul, inclusiv autobuze electrice. De curând, Solaris a semnat un contract și pentru 25 de troleibuze Trollino 18 cu municipalitatea orașului Brașov.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...