11 troleibuze Solaris pentru orașul Târgu Jiu

Municipalitatea din Târgu Jiu a comandat recent 11 troleibuze Solaris. Aceasta este a doua comandă pentru producătorul polonez venită din țara noastră într-o perioadă foarte scurtă.
11 troleibuze Solaris pentru Târgu Jiu

Cele 11 troleibuze Solaris Trollino 12, de 12 metri lungime, vor începe să circule în Târgu Jiu în prima parte a anului 2022. Contractul a fost semnat recent, după o licitație organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Valoarea totală a contractului este de aproape 4,5 milioane de euro.

Vehiculele comandate vor fi echipate cu motoare electrice de 160 kW. Conectate la rețeaua electrică aeriană existentă în Târgu Jiu, troleibuzele vor circula fără emisii. Vehiculele ecologice au și numeroase echipamente de confort pentru pasageri: aer condiționat, sistem de monitorizare și sistem de numărare a călătorilor. Solaris Trollino 12 are o capacitate de 91 de pasageri, dintre care 35 pe scaune.

Acestea sunt primele modele Solaris livrate în Târgu Jiu. Totuși, producătorul polonez se bucură de o bună tradiție în România. Începând din 2002, Solaris Bus & Coach a livrat în țara noastră peste 300 de vehicule. Mai mult, clienții din România au plasat în ultima perioadă doar comenzi pentru vehicule Solaris prietenoase cu mediul, inclusiv autobuze electrice. De curând, Solaris a semnat un contract și pentru 25 de troleibuze Trollino 18 cu municipalitatea orașului Brașov.

Adaugati comentariu