Alte 25 de troleibuze Solaris pentru orașul Brașov
Home Autobuze Alte 25 de troleibuze Solaris pentru orașul Brașov
Autobuze

Alte 25 de troleibuze Solaris pentru orașul Brașov

35

Municipalitatea din Brașov a comandat alte 25 de troleibuze Solaris Trollino 18. Contractul a fost semnat la finalul lunii decembrie.

Conform contractului, în valoare de aproximativ 19 milioane de euro, Solaris va livra la Brașov, într-un interval de 12 luni, 25 de troleibuze articulate de 18 metri lungime. În luna iulie a anului trecut, producătorul a mai livrat la Brașov alte 26 de vehicule de același tip.

Principalul scop al proiectului cofinanțat de UE este reducerea emisiilor poluante. Noile vehicule vor înlocui autobuze diesel pe noile linii de troleibuze lansate în oraș.

Troleibuzele sunt echipate cu motoare electrice de 240 kW și cu baterii de tracțiune care permite deplasarea pe anumite distanțe fără conexiune la rețea. Această dotare este utilă și în cazul unei avarii a rețelei electrice, de exemplu pentru a ieși dintr-o intersecție sau dintr-o altă zonă aglomerată.

Vehiculele mai sunt echipate cu aer condiționat, sistem de monitorizare, ecrane pentru informarea pasagerilor sau prize USB pentru încărcarea dispozitvelor mobile. Troleibuzele au o capacitate de 133 de pasageri, dintre care 41 pe scaune.

Brașovul este unul dintre cele 5 orașe din România în care circulă deja troleibuze și autobuze electrice Solaris. Din 2002, producătorul polonez a livrat aproape 300 de vehicule în țara noastră. Dintre acestea, aproape 100 sunt vehicule fără emisii (troleibuze și autobuze electrice).

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...