Alte 25 de troleibuze Solaris pentru orașul Brașov

Municipalitatea din Brașov a comandat alte 25 de troleibuze Solaris Trollino 18. Contractul a fost semnat la finalul lunii decembrie.
Alte 25 de troleibuze Solaris pentru orașul Brașov

Conform contractului, în valoare de aproximativ 19 milioane de euro, Solaris va livra la Brașov, într-un interval de 12 luni, 25 de troleibuze articulate de 18 metri lungime. În luna iulie a anului trecut, producătorul a mai livrat la Brașov alte 26 de vehicule de același tip.

Principalul scop al proiectului cofinanțat de UE este reducerea emisiilor poluante. Noile vehicule vor înlocui autobuze diesel pe noile linii de troleibuze lansate în oraș.

Troleibuzele sunt echipate cu motoare electrice de 240 kW și cu baterii de tracțiune care permite deplasarea pe anumite distanțe fără conexiune la rețea. Această dotare este utilă și în cazul unei avarii a rețelei electrice, de exemplu pentru a ieși dintr-o intersecție sau dintr-o altă zonă aglomerată.

Vehiculele mai sunt echipate cu aer condiționat, sistem de monitorizare, ecrane pentru informarea pasagerilor sau prize USB pentru încărcarea dispozitvelor mobile. Troleibuzele au o capacitate de 133 de pasageri, dintre care 41 pe scaune.

Brașovul este unul dintre cele 5 orașe din România în care circulă deja troleibuze și autobuze electrice Solaris. Din 2002, producătorul polonez a livrat aproape 300 de vehicule în țara noastră. Dintre acestea, aproape 100 sunt vehicule fără emisii (troleibuze și autobuze electrice).

Adaugati comentariu