Home Transportatori Feroviar Trenuri noi interegionale în România
FeroviarTransportatori

Trenuri noi interegionale în România

51

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) va achiziționa noi trenuri interegionale. Societatea Alstom Ferroviaria S.p.A a câștigat licitația pentru achiziția materialului rulant nou destinat transportului inter-regional de călători RE-IR.

Astfel, după reevaluarea propunerii tehnice a producătorului de material rulant mai sus-menționat, efectuată în baza deciziei CNSC din 04 februarie anul curent, și primirea avizului conform necondiționat de la Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), Comisia de evaluare a oficializat câștigarea ALSTOM FERROVIARIA S.p.A. a licitației pentru achiziția materialului rulant nou destinat transportului inter-regional de călători RE-IR.

Finanțarea proiectului este asigurată din Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM și bugetul de stat. Iar valoarea estimată este cuprinsă în intervalul: 1,31 miliarde de lei – 3,71 miliarde de lei (fără TVA).

Vorbim despre contravaloarea a 20 rame electrice inter-regionale RE-IR. Ca și despre mentenanța lor asigurată pe 15 ani. Cu posibilitatea dublării cantității și perioadei de mentenanță.

Ce prevede acest contract pentru trenuri noi

Obiectivul general al contractului îl reprezintă achiziționarea de material rulant nou pentru pasageri (inclusiv conceptul de întreținere). Acesta va fi distribuit operatorilor feroviari de călători din România, pe bază de act adițional la contractele de servicii publice.

Contractele urmează să fie elaborate în conformitate cu Regulamentul UE 1370/2007, modificat prin Regulamentul UE 2338/2016 și prevederile legislației din România.

Contractul prevede pe lângă livrarea celor 20 de rame electrice și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani de la livrarea fiecărei rame electrice, urmând ca acestea să fie livrate în termen de 31 de luni de la semnarea contractului, precum și instruirea personalului în ceea ce privește exploatarea, operarea trenurilor și a aplicațiilor software.

Achiziționarea noilor rame electrice inter-regionale va contribui la asigurarea mobilităţii, scăderea timpilor de călătorie şi îmbunătăţirea nivelului general al serviciilor publice prestate pentru transportul public pe calea ferată.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...

FeroviarNoutatiTransportatori

Reduceri de vară la Pass Interrail

Reduceri de 20% la Interrail Global Pass sau One County Pass, cumpărat...

AerianNoutatiTransportatori

TAROM: Contract de leasing pentru două aeronave Boeing 737 MAX 8

TAROM a semnat, în 3 iulie, contractul de leasing pentru achiziţionarea a...