Transportatorii cer reducerea perioadei de înmatriculare la două ore

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului și Ministerului Afacerilor Interne (MAI) intervenția urgentă pentru reducerea perioadei nejustificat de lungi de înmatriculare a autovehiculelor comerciale în România, afectând activitatea transportatorilor rutieri pentru care autovehiculele comerciale reprezintă principalele mijloace de producție.
taxe de drum restrictii

În prezent, transportatorii români trebuie să aștepte 60-90 zile pentru a putea realiza o programare în vederea depunerii documentelor necesare obținerii certificatelor de înmatriculare pentru autovehiculele lor. În tot acest timp, transportatorii români nu își pot opera autovehiculele, care pentru industria noastră reprezintă principalele mijloace de producție. Această situație afectează activitatea multor transportatori români care ajung să nu își mai poată onora contractele în desfășurare, pentru că deși dețin mijloacele de transport, acestea sunt blocate nejustificat de mult din cauza procedurilor de înmatriculare.

”Considerăm inacceptabil ca o programare pentru înmatricularea autovehiculelor să dureze mai mult de 2 luni în România, când înmatricularea ar trebui să se realizeze în maxim 2 ore, ca în orice alt Stat Membru UE și chiar din afara UE, precum în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al transportatorilor.

În acest context, UNTRR solicită Guvernului României și MAI măsuri urgente prin care să se asigure înmatricularea autovehiculelor comerciale în cel mult 2 ore și să întreprindă  toate demersurile necesare pentru implementarea imediată a acestor măsuri, în vederea deblocării activității transportatorilor români afectați.

UNTRR mai reamintește că industria transporturilor rutiere are o contribuție la Produsul Intern Brut (PIB) al României în creștere în ultimii ani, fiind principala modalitate de transport utilizată pentru exporturile realizate din țara noastră, iar orice blocaj al activității de transport rutier afectează buna funcționare a economiei românești în ansamblu.

Adaugati comentariu