Home Transportatori Maritim Trafic de mărfuri în creștere în porturile maritime românești
MaritimTransportatori

Trafic de mărfuri în creștere în porturile maritime românești

22

Trafic de mărfuri în creștere în primele șapte luni ale anului în porturile maritime românești. Sporul este de aproximativ 10% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, traficul total de mărfuri înregistrat în perioada ianuarie-iulie a fost de circa 38,62 milioane tone, față de 35,20 milioane tone în 2020.

Dintre acestea 12,63 milioane tone au fost reprezentate de importuri, 11,53 milioane tone de exporturi. Plus 11,21 milioane tone tranzit și 3,24 milioane tone cabotaj. Din traficul total, 29,28 milioane tone reprezintă trafic maritim și 9,34 milioane tone reprezintă trafic fluvial.

Atât traficul maritim, cât și cel fluvial au înregistrat creșteri de 10,5%. Cel maritim a ajuns până la 29,28 milioane tone (față de 26,5 milioane tone în primele 7 luni din 2020). În timp ce cel fluvial a înregistrat o creștere de 7,5 %, până la 9,34 milioane tone, față de 8,69 milioane tone, cantitate înregistrată în ianuarie-iulie 2020.

În ceea ce privește traficul de containere, în primele șapte luni ale acestui an, portul Constanța a înregistrat un volum de 371.375 TEU, comparativ cu 365.789 TEU în aceeași perioadă 2020.

Traficul de cereale se menține la aproximativ același nivel ca în anii anteriori, depășind 13 milioane tone în primele 7 luni. Creșteri semnificative de trafic se regăsesc în cazul următoarelor grupe de mărfuri: petrol brut, combustibili minerali solizi, minereuri de fier, produse metalice, minereuri, deșeuri neferoase. Scăderi de trafic au fost înregistrate pentru: produse petroliere și îngrășăminte.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de...

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...