asigurare, Ucraina
Home Noutati Tot mai multe produse de asigurare pentru asociațiile de transportatori
NoutatiTransportatori

Tot mai multe produse de asigurare pentru asociațiile de transportatori

38

Transportatorii reuniți în asociații de profil amplifică puterea de negociere a brokerilor de asigurare și schimbă paradigma produselor din piața locală a asigurărilor. Reprezentanții asociațiilor de transportatori mizează tot mai mult pe produse de asigurare create exclusiv pentru ei, cu scopul de a-și fideliza membrii actuali si pentru a-i atrage pe unii noi.În același timp, brokerii pot dezvolta pentru membrii asociațiilor facilități și programe de asigurare de o mai mare diversitate.

“Asistăm la o reconfigurare a produselor dedicate transportatorilor. Tendința exista în piață, dar s-a manifestat accentuat la începutul acestui an. Apetitul pentru dezvoltarea unor produse de acest tip este în creștere și estimăm că, în următorii 3 ani, peste 25% dintre produsele de asigurare distribuite pentru transportatori ar putea fi parte a unor facilitați proiectate, administrate și negociate de brokerii de asigurare pentru asociațiile de transportatori”, afirmă Ștefan Ichim, Deputy Manager, Motor Insurance Department, Marsh Romania.

Cel mai recent exemplu care confirmă tendința din domeniu este reprezentat de dezvoltarea și implementarea cu succes de către Marsh Romania a unui produs CMR (răspunderea transportatorului) pentru membrii Asociației APTE 2002. Facilitatea negociată de Marsh Romania pentru membrii asociației le oferă acestora acces la condiții deosebite față de produsele standard din piața locală. Oferta este negociată cu două companii de asigurări.

”Reușim să implementăm programe de asigurare în beneficiul partenerilor noștri din asociațiile de profil și, implicit, al transportatorilor. Succesul ideii a fost amplificat de unitatea și deschiderea membrilor APTE 2002 către acest tip de programe de asigurare”, a mai spus Ștefan Ichim.

Membrii asociației beneficiază de prime începând cu 120 euro/an prin intermediul facilității dezvoltate de Marsh Romania. Limitele de răspundere au praguri care variază între 100.000 euro până la 500.000 euro și prime proporționale răspunderii, dar și condiții care până acum erau greu accesibile companiilor mici.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...