Terrastorm, noul minibuz off-road produs de Torsus
Home Autobuze Terrastorm, noul minibuz off-road produs de Torsus
AutobuzeNoutati

Terrastorm, noul minibuz off-road produs de Torsus

45

TORSUS, producătorul celor mai dure autobuze off-road din lume, intră în segmentul vehiculelor comerciale ușoare cu TERRASTORM. Minibuzul 4×4 este disponibil deja pentru comenzi, la un preț începând de la 57.461 de euro. Livrările vor începe în trimestrul al treilea al acestui an.TORSUS TERRASTORM este bazat pe un șasiu Volkswagen Crafter/MAN TGE 4Motion, cu motorul diesel biturbo EURO VI D 2.0 în versiuni de 140 CP (340 Nm) și 176 CP (410 Nm). Transmisiile sunt manuale cu 6 viteze sau automate cu 8 viteze. Lungimea este de 6 metri, cu un ampatament de 3.640 mm, lățime de 2.065 mm și înălțime de 2.880 mm.

Echipa TORSUS, care deține o fabrică în Slovacia, s-a bazat pe experiența acumulată cu PRAETORIAN, primul autobuz off-road din lume. Minibuzul TERRASTORM pentru off-road extrem își propune să transporte oameni și mărfuri în cele mai inospitaliere locuri din lume. În faza de dezvoltare, el a fost testat inclusiv pe poligonul Tatra. Astfel, el poate rămâne confortabil în situații departe de o utilizare normală.

Vehiculul este ofreit în două versiuni de echipare: TT1 Coach și TT2 Nomad. Ambele au un șasiu ranforsat și suspensie off-road, tracțiune integrală cu diferențial spate blocabil, troliu de 5,5 tone integrat în bara de protecție față, scări laterale, vopsea rezistentă la zgârieturi în partea de jos a panourilor și un scut de Duraluminiu de 5 mm grosime pe întreaga lungime a vehiculului. TT2 Nomad vine în plus cu bull-bar și grile metalice pentru stopuri, portbagaj pe plafon cu lumini integrate, scară spate și suport pentru roata de rezervă.

Suspensia specială este completată de o gardă la sol de 29 cm și anvelope heavy-duty BF Goodrich All Terrain T/A KO2 pe 17 inci. Unghiul de atac este de 26 de grade, iar cel de fugă de 20 de grade. TERRASTORM poate traversa vaduri de apă de 69 cm adâncime, iar cu pachetul opțional Deep Wave se ajunge la 82 cm.

La interior, modelul poate găzdui între 9 și 20 de pasageri în scaune confortabile, cu centuri de siguranță în 3 puncte. Fiecare scaun este construit pe o structură rezistentă de 2-4 mm de metal. Pentru configurațiile mai extreme sunt disponibile inclusiv centuri de siguranță în 5 puncte. Datorită designului modular, configurațiile scaunelor sunt practic nelimitate.

Fiecare pasager dispune de lumini, guri de ventilare și difuzoare individuale. Compartimentul pasagerilor are un strat de izolare termică de 3 cm și podea anti-alunecare rezistentă la apă.

TERRASTORM poate fi configurat pentru turism, sectorul minier, servicii de urgență sau transport de marfă. Garanția de 2 ani poate fi extinsă până la 5 ani sau 500.000 km.

În Europa, TORSUS este prezentă în Germania, Polonia și Ucraina, iar în curând și în Marea Britanie, Franța și Kazahstan.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...