Metrorex: Lucrările la magistrala Drumul Taberei ar putea fi finalizate în acest an

Metrorex anunță că lucrările pentru finalizarea magistralei de metrou din Drumul Taberei ar putea fi finalizate în acest an. Însă compania trebuie să pună presiune pe constructori pentru ca acest lucru să se poată realiza. 

Directorul general al companiei de metrou, Ştefan Paraschiv, a verificat stadiul lucrărilor la noua staţie de metrou Tudor Arghezi. El a fost însoțit de primarul sectorului 4, Daniel Băluţă.

Paraschiv a fost întrebat de jurnalişti când vor fi terminate toate lucrările la magistrala M6. Cele din zona Eroilor şi de pe linia tramvaiului 41, Drumul Taberei (Piaţa Moghioroş). Astfel încât prima fază a acestei magistrale (Eroilor – Râul Doamnei) să fie recepţionată.

„Avem discuţii cu antreprenorul general şi cu asocierea care lucrează acolo. Termenele avansate de dânşii în momentul de faţă sunt sfârşitul anului 2021. Aici noi va trebui să punem presiune pentru a grăbi un pic lucrările pentru a termina proiectul. Ne dorim 2021, sfârşit de an”, a arătat oficialul Metrorex.

Optimism la Metrorex

O altă temă de discuție a fost cea legată de Magistrala 6. Paraschiv a fost întrebat dacă vor fi pierdute cele peste 500 de milioane de euro primite în 2019 de România din Fondul de Coeziune dacă lucrările nu se vor face până în decembrie 2023.

„Eu cred că nu. Dorinţa noastră este să nu pierdem niciun ban care poate fi alocat pentru infrastructură. Și avem discuţii cu Japonia pentru extinderea acelui acord de finanţare”, a răspuns el.

Reprezentantul Metrorex a mai spus că încurajează şi alte primării să vină cu idei. Astfel încât să existe sugestii pentru extinderea reţelei de metrou cu noi staţii.

Adaugati comentariu