TAROM negociază închirierea a până la opt avioane Boeing 737-800

Compania națională TAROM poartă negocieri cu Air Lease Corporation pentru închirierea prin leasing operațional a cel mult opt avioane modelul Boeing 737-800. TAROM are în flotă patru avioane 737-800 NG. Acestea au fost închiriate în 2017 și 2918.

Informația apare într-o hotărâre a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor. ”Acționarii au luat act de “nota TAROM de informare privind stadiul negocierilor purtate cu Air Lease Corporation în vederea posibilității închirierii prin leasing operațional a până la opt aeronave Boeing 737-8. Și solicită ca negocierile să aibă loc numai în conformitate cu avizul ori informarea operativă a Consiliului de Administrație. Dar și să aibă în vedere respectarea/îmbunătățirea țintelor de performanță prevăzute în programul de restructurare aprobat”, se arată se arată în documentul citat.

În 2016, TAROM anunțat comanda a cinci avioane Boeing 737 MAX 8. Anunțul a fost făcut după ce Ministrul Transporturilor de la acea vreme, Lucian Șova, a participat la ceremonia de semnare a contractului, la Londra.

TAROM vinde patru avioane

Acționarii TAROM au decis cu același prilej să contracteze și servicii juridice de specialitate. Acestea vizează servicii de asistență și consultanță juridică pentru negocierea vânzării a unui număr de patru avioane Boeing 737-300. Mai este scos la vânzare și un motor de rezervă. Cele patru avioane sunt mai vechi de 27 de ani.

Aceste patru avioane vor fi vândute la valoarea cea mai mare dintre cea contabilă neamortizată și valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare. Există însă și o condiție. Mai precis, ca valoare de vânzare să nu fie mai mică decât cea contabilă neamortizată.

În luna aprilie anului trecut, TAROM anunța că vrea să vândă 14 avioane din flotă. Prețul de pornire pentru modele Boeing 737-300 a fost trecut în listă de circa 1,5 milioane de dolari pentru două avioane. Celelalte două aveau un preț de 6,4 milioane de dolari. Așadar, suma totală pentru aceste aparate este de 15,8 milioane de euro.

 

Adaugati comentariu