STB preia Serviciul public transport local București–Ilfov

STB, Societatea de Transport București, va prelua Serviciul public transport local de călători în regiunea București–Ilfov. Serviciul va fi delegat pentru o perioadă de 10 ani  potrivit anunțului făcut de viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

„Am început discuțiile pe marginea contractului de delegare a serviciului public de transport local de călători în regiunea București – Ilfov. Alături de primarul general Nicușor Dan, de președintele Comisiei de transport din PMB Florin Melciu și de consilierul general George Nicolaie. Și împreună cu aparatul de specialitate al PMB și al STB. Ne-am propus să punem la punct toate detaliile contractului de delegare către STB. Importanța contractului este dată nu doar de durata delegării, aceea de 10 ani. La fel de importanți sunt și termenii pe care urmează să îi stabilim”, afirmă Stelian Bujduveanu.

El a menționat că factorii decidenți au în vedere gestionarea eficientă a tuturor resurselor. Ca și, în egală măsură, posibilitatea realizării de investiții. Astfel încât activitatea de transport public să permită creșterea calității vieții bucureștenilor, reducerea poluării și fluidizarea traficului.

„Vom putea monitoriza îmbunătățirea serviciului de transport public datorită noilor termeni contractuali. Unii care creează toate premisele realizării unui transport sigur și modern. Unul demn de o capitală europeană a secolului XXI”, conchide viceprimarul Capitalei.

Adaugati comentariu