Home Noutati Google Street View, o nouă actualizare în România
NoutatiTehnologie

Google Street View, o nouă actualizare în România

69

Mașinile Google Street View revin în România. Obiectivul lor este de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps. Preluarea de imagini 360° Street View în România va începe vineri, 26 martie.

Mașinile Google vor acoperi zone și localități din toată țara. Potrivit informațiilor oficiale, se vor deplasa de la București, Constanța, Călărași, Ploiești, Onești sau Pașcani și până la Sibiu, Cluj-Napoca, Sighetul Marmației sau Arad.

Street View este un serviciu oferit de Google Maps. El este disponibil în prezent în mai mult de 85 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica. În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, șosele, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă), localități și chiar spațiu.

Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile.

16 milioane de kilometri de drumuri cu imagini Google Street View

Google a preluat peste 16 milioane de kilometri de drumuri cu imagini Street View. O distanță care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori. Iar imaginile sunt de un real ajutor pentru persoanele private, dar și pentru companiile implicate în servicii.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu anul 2010. An în care au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012. Moment în care au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice.

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2019. Atunci când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și zonele adiacente acestora. Dar și cu șosele care le conectează.

În 2018, peste 1.500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei prin imaginile Street View.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune, luni, restricţii...

Noutati

Sistemul RO e-Factura se extinde

Guvernul a extins prin Ordonanţă de urgenţă (OUG), în 21iunie, utilizarea sistemului...

Noutati

Cod Roşu de caniculă, restricții pentru camioane

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) emis primul Cod Roşu de caniculă din...

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...