Home Autobuze Solaris Urbino 12 și la Iași
AutobuzeNoutatiRutierServiciiTehnologieTransportatori

Solaris Urbino 12 și la Iași

20

Solaris Bus & Coach, lider european în producția de vehicule electrice pentru transport public, anunță semnarea unui nou contract cu autoritățile locale din România. Acordul vizează livrarea a 20 autobuze electrice Solaris Urbino 12 în municipiul Iași.

Solaris Bus & Coach anunțase deja semnarea unui contract pentru livrarea unei flote de 15 autobuze în municipiul Suceava. Procedura de achiziție pentru autobuzele care vor ajunge la Iași a fost organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Valoarea contractului se ridică la 51,62 milioane de lei + TVA. În cadrul contractului, au mai fost achiziționate și șase stații de încărcare electrică rapidă și alte 20 stații de încărcare lentă. Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 22 de luni.

Cele 20 autobuze electrice sunt primele vehicule de transport public livrate de producătorul european în municipiul Iași. Autobuzele electrice Solaris Urbino 12 sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW. Fiecare vehicul comandat are 12 m lungime, 2,55 m lățime și o înălțime de 3,48 m. El poate transporta până la 82 de pasageri, incluzând 30 de persoane așezate.

Confortul ieșenilor care vor călători cu noile autobuze Solaris va fi asigurat atât prin sistemul de aer condiționat și încălzire. Ca și printr-un sistem audio-video de informare a călătorilor cu date despre orele estimate de călătorie, anunțarea stației sau alte informații privind traseul. Totodată, călătorii vor beneficia și de acces la Wi-Fi și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Solaris Urbino 12, grad sporit de siguranță

Gradul de siguranță al pasagerilor și al șoferilor va fi sporit de sistemul de supraveghere video prezent în fiecare autobuz. Precum și de sistemul electronic de diagnosticare. De asemenea, mijloacele de transport vor fi echipate și cu un sistem de numărare a călătorilor cu senzori amplasați la fiecare ușă care va permite operatorului de transport public să adune date relevante despre numărul de persoane care utilizează anumite rute, precum și cu un sistem de management al traficului catre transmite date în timp real de pe traseu către autobaza operatorului de transport public.

Cele șase stații de încărcare rapidă de 300 KW fiecare vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 și 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea, vehiculele electrice și hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 200 vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...

Servicii

UTA Edenred: Stații Circle K în Republica Irlanda și Irlanda de Nord

UTA Edenred, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate...

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...