Home Autobuze Câmpia Turzii inițiază propriul sistem de transport public local cu șapte autobuze hibrid marca Solaris
Autobuze

Câmpia Turzii inițiază propriul sistem de transport public local cu șapte autobuze hibrid marca Solaris

22

Solaris Bus & Coach anunță câștigarea unei noi licitații și semnarea contractului cu municipalitatea din Câmpia Turzii. Acesta vizează livrarea a șapte autobuze hibride Solaris Urbino 10.5 Mild Hybrid, până în luna septembrie a acestui an. Valoarea totală a contractului se ridică la 12.390.000,00 de lei + TVA.

Odată cu semnarea contractului cu compania Solaris Bus & Coach, lider european în producția de vehicule electrice pentru transport public, și dezvoltarea propriului parc auto pentru transport public, Câmpia Turzii marchează o premieră, prin inițierea primului serviciu propriu de transport public local din municipiu.

Caracteristicile autobuzelor Solaris livrate în Câmpia Turzii

Autobuzele Solaris comandate sunt dotate cu un sistem de propulsie hibridă în serie. Acesta constă dintr-un motor de electric de 35 kW/ Voith și un motor diesel de 187 kW, / Kummis care îndeplinește standardele de emisii Euro 6.

Una dintre caracteristicile principale ale sistemului propulsor este capacitatea sa de a recupera energia cinetică în timpul frânării. Aceasta este transformată apoi în energie electrică și stocată în supercondensatoare. Și este folosită ulterior la propulsia autobuzului.

Vehiculele vor fi, de asemenea, echipate cu funcția Stop & Go care controlează funcționarea motorului. Datorită acestui sistem, motorul diesel se oprește complet atunci când autobuzul staționează și ușile se deschid și pornește din nou numai după ce supracondensatoarele rămân fără energie.

Acest lucru îi permite reducerea semnificativă a consumului de combustibil și emisiile de poluanți, în comparație cu vehiculele convenționale.

Capacitate de până la 70 pasageri

Fiecare autobuz comandat are 10,5 metri lungime și poate transporta până la 70 de pasageri, incluzând 27 de persoane așezate. Confortul pasagerilor va fi asigurat prin:

  • sisteme de încălzire și aer condiționat
  • porturi USB duale ce le permit reîncărcarea dispozitivelor electronice în timpul călătoriei
  • sistem de anunțuri vocale
  • panouri ce vor afișa informații despre traseu, ore estimate ale călătoriei sau anunțuri diverse.

În plus, Solaris își echipează vehiculele cu o întreagă gamă de soluții pentru creșterea siguranței pasagerilor și a șoferilor. Cum ar fi de exemplu camerele interioare și exterioare pentru monitorizare video și o cameră suplimentară pentru marșarier.

Mai mult, vehiculele vor fi dotate cu un sistem de numărare a pasagerilor cu senzori amplasați la fiecare ușă. Acesta va permite operatorului de transport public să adune date despre numărul de persoane care utilizează anumite rute. Potrivit companiei, cu datele obținute se vor putea face optimizări ale transportului pe liniile respective.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare, Oradea, Mediaș, Târgu Jiu, Reghin, Ploiești. Vehiculele electrice și hibrid sunt preponderente. De asemenea, peste 170 de vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...