FlixMobility se poziționează pentru un viitor puternic

FlixMobility își stabilește cursul pentru viitor. Și o face prin schimbarea formei sale juridice din GmbH în SE și prin restructurarea conducerii la mai mult de zece ani de la înființare.

Noul consiliu executiv este alcătuit din co-fondatorii André Schwämmlein (CEO) și Daniel Krauss (CIO). Precum și din Christoph Debus, care va fi noul director financiar al companiei începând din luna martie. Fostul co-CEO și co-fondator, Jochen Engert, va trece în Consiliul de Supraveghere începând cu 1 aprilie 2022.

Prin această restructurare, compania se repoziționează pentru a-și atinge obiectivele ambițioase. Unele care au la bază viziunea de a oferi servicii de mobilitate sustenabile și accesibile la nivel mondial.

FlixMobility, un nou Consiliu Executiv și un nou Director Financiar, Christoph Debus

Așadar, CEO-ul André Schwämmlein și CIO-ul Daniel Krauss vor forma viitorul Consiliul Executiv împreună cu Christoph Debus, noul CFO al companiei. Schimbarea va intra în vigoare începând cu începutul lunii martie 2022.

André Schwämmlein va conduce unitățile de afaceri FlixBus și FlixTrain, funcțiile comerciale, precum și comunicarea, relațiile guvernamentale și proiectele de sustenabilitate. În calitate de CIO, Daniel Krauss va fi responsabil pentru domeniile Tehnologie și People Management.

Christoph Debus, un expert în industria mobilității

Christoph Debus, care va prelua funcția de director financiar (CFO), va fi responsabil pentru toate funcțiile financiare și juridice ale companiei. Christoph Debus este expert în industria mobilității și a ocupat numeroase poziții executive interdisciplinare pe piața de capital, care depășesc rolul clasic de CFO.

Anterior, a fost CEO al Thomas Cook Group Airlines. Și, cel mai recent, CFO la Condor, unde a repoziționat cu succes compania. El îi succede lui Christian Rummel, care a părăsit FlixMobility.

„Cu Christoph Debus am reușit să câștigăm un expert remarcabil în industria mobilității. Și suntem foarte încântați să lucrăm cu el în viitor”, spune André Schwämmlein.

„După ani de experiență în cadrul companiilor tradiționale de aviație, mă bucur că voi putea să mă concentrez nu doar pe transportul rutier și feroviar, ci și să contribui la modelarea viitorului unei companii atât de vizionare, sustenabile și emergente precum FlixMobility”, adaugă Christoph Debus.

Noua structură este menită să definească viitorul mobilității

În timp ce FlixMobility finalizează schimbarea formei juridice din GmbH în SE, Jochen Engert va trece în Consiliul de Supraveghere. Mutarea se va produce începând cu 1 aprilie. Președintele Consiliului de Supraveghere este Achim Berg.

Engert a fondat compania împreună cu André Schwämmlein și Daniel Krauss și a condus-o în calitate de co-CEO. Și spune: „Sunt foarte mândru să știu că societatea este încă foarte bine poziționată și pe o cale orientată spre viitor la mai bine de zece ani de la înființare ei și în ciuda pandemiei. Noua structură va ajuta FlixMobility să definească viitorului mobilității”.

„Pe viitor, aș dori să contribui cu experiența mea de co-fondator și CEO prin intermediul Consiliului de Supraveghere. Și să mă asigur că Flix rămâne fidelă originilor sale. Dar și că vom continua să luăm deciziile strategice corecte”, a continuat el.

Digitalizarea călătoriei cu autocarul și experiența locală – o formulă de succes la nivel global

Modelul de afaceri FlixBus se bazează pe o colaborare unică la nivel internațional cu companiile locale de transport. Astfel, FlixBus a dezvoltat cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa. Și a devenit al doilea cel mai mare jucător de pe piața din SUA.

Recent, compania tech de servicii de mobilitate a anunțat începerea serviciilor în Brazilia. Dar și achiziționarea legendarei companii americane de transport Greyhound, în urma unei runde de investiții de finanțare de peste $650 milioane.

În prezent, operatorul de servicii de mobilitate oferă curse internaționale directe din România din peste 100 de localități spre 14 țări din Europa.

Adaugati comentariu