Sistem de taxare prin satelit în Cehia, din decembrie

Consorțiul ceh-slovac CzechToll și SkyToll va prelua operarea sistemului de taxe de drum în Cehia de la 1 decembrie 2019. Deoarece schimbarea implică utilizarea unor noi tehnologii, companiile de transport trebuie să-și schimbe dispozitivele de bord (OBU).
UTA One

Dispozitivele existente ale operatorului anterior Kapsch nu vor mai fi funcționale. UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) va facilita pentru clienții săi trecerea la sistemul bazat pe tehnologie prin satelit din Cehia și va automatiza procesele de modificare necesare, în coordonare cu noul operator de încasare a taxelor de drum.

Noul operator de încasare a taxelor de drum utilizează tehnologii flexibile prin satelit, combinând sistemul global de poziționare prin satelit (GNSS), tehnologie de comunicații cu microunde cu rază scurta de acțiune (DSRC) și tehnologie mobilă GSM (Global System for Mobile Communications).

Noua soluție tehnologică poate gestiona cu ușurință creșteri în volumul de trafic rutier fără a necesita investiții suplimentare costisitoare în infrastructură rutieră pentru colectarea taxelor de drum. Înlocuirea OBU-urilor existente, impusă de schimbările tehnologice, trebuie să se desfășoare cât mai simplu cu putință.

„Scopul nostru declarat este de a face mobilitatea cât mai ușoară și mai eficientă. De aceea, garantăm clienților noștri un serviciu complet, atât pentru înlocuirea dispozitivelor existente, cât și pentru instalările noi, și acoperim toate procesele administrative și conexe”, spune Olaf Schneider, Director Tolls la UTA.

Adaugati comentariu