Home Camioane Scania testează plutoanele de camioane la Cercul Polar
Camioane

Scania testează plutoanele de camioane la Cercul Polar

40

Pentru a strânge date vitale despre plutoanele de camioane, operatorul finlandez Ahola Transport s-a deplasat recent mult în nord, la 300 km deasupra Cercului Polar, pentru teste cu camioane Scania.”Drumurile norvegiene sunt un teren perfect de tastare pentru noi, deoarece șofatul în aceste condiții este mult mai dificil decât pe șoselele sudice. Condițiile de aici ridică provocări speciale pentru tehnologia plutoanelor”, a declarat Christian Bergstrand, managerul proiectului din partea Scania.

Scania și Ahola au ajuns în această primăvară la un acord pentru dezvoltarea plutoanelor de camioane semi-autonome cu 3 sau mai multe camioane conectate pe drumurile publice. Parteneriatul se va concentra și pe dezvoltarea unor noi tehnologii de transport legate de asistența șoferului.

”Testul din Norvegia marchează debutul seriei Scania-Ahola. Cu trei camioane complet echipate pentru mersul în pluton, Ahola va evalua cum se încadrează noile camioane în propriile operațiuni. Astfel vom câștiga o experiență valoroasă pentru dezvoltarea ulterioară a plutoanelor”, a mai spus Bergstrand.

Printre factorii care vor fi examinați sunt acceptarea tehnologiei de către șoferi, planificarea operațiunilor logistice și beneficiile aduse de mersul în pluton. În testele cu plutoane de camioane din Norvegia, camioanele conectate au transferat informații în timp real către un centru de control care s-a ocupat de coordonarea vehiculelor și a operațiunilor.

”Beneficiile plutoanelor depășesc nivelul tehnologiei. O bună coordonare este necesară pentru formarea plutoanelor cu numărul potrivit de vehicule care merg în același timp pe aceeași secțiune de drum”, a declarat și Mika Sorvisto, director de dezvoltare la Ahola.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...