Scania pregătește sistemul de propulsie electrică
Home Tehnologie Scania pregătește sistemul de propulsie electrică
Tehnologie

Scania pregătește sistemul de propulsie electrică

6

Fabrica Scania de asamblare a axelor și cutiilor de viteze se pregătește pentru a produce în serie sistemul de propulsie electrică alimentat cu baterii.

Electromobilitatea a ajuns și la fabrica Scania de axe și cutii de viteze din Södertälje. Cu trei prototipuri de cutii de viteze pentru sistemul nou de propulsie electrică, tehnicienii și operatorii Scania își perfecționează cunoștințele și îndemânarea. Totul anticipează lansarea producției de serie, care se va face în acest an.

”Este palpitant să lucrezi cu tehnologia viitorului. De asemenea, este foarte diferit de asamblarea normală din acest atelier. Pe linia de asamblare clasică montăm o singură piesă la un punct de lucru, pe când aici asamblăm întreaga cutie de viteze de la zero”, a declarat operatorul Fredrik Angenent.

Angenent și colegii săi asamblează motorul electric și pinioanele, axurile și cablurile de voltaj înalt pentru a produce o cutie de viteze completă. În total, aceasta are aproximativ 200 de componente, substanțial mai puține decât la o cutie de viteze pentru un motor cu combustie. Produsul final este testat ulterior pe un banc de probe aflat în apropiere.

”Plănuim lansarea producției de serie de trei ani, construind treptat linia de asamblare. Acum suntem pregătiți pentru volume mai mari”, a spus și supervizorul Catarina Hemning.

Cel care a ajutat la proiectarea bancului de probe este inginerul de dezvoltare și testare Thomas Ekbäck. Acesta spune că Scania a parcurs în ultimii ani o adevărată călătorie a electrificării. ”Am învățat multe lucruri în acest timp și încă mai avem de învățat. Dar am atins maturitatea necesară pentru a putea oferi pe piață o cutie de viteze competitivă pentru vehiculele electrice cu baterii”, a declarat Thomas Ekbäck.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...

Tehnologie

BERD extinde împrumutul pentru ”înverzirea” transportului public din Timişoara

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă o finanțare suplimentară de...

AutobuzeTehnologie

Scania a lansat o nouă platformă de autobuze electrice

Noua platformă de autobuze electrice cu baterie Scania, o parte a soluțiilor...

Tehnologie

Sorin Grindeanu despre decarbonizarea sectorului de transporturi

MInistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că decarbonizarea sectorului de transporturi va...