Scania lansează o basculantă XT Heavy de 69 de tone

Scania intră în segmentul greu dedicat construcțiilor și industriei miniere cu modelul G 540 10x4/6 XT Heavy, o basculantă cu o masă tehnică admisă de 69 de tone și o sarcină utilă de 50 de tone.
Scania lansează o basculantă XT Heavy de 69 de tone

Cu modelul G 540 10×4, Scania extinde gama de basculante XT Heavy. Noul model are 5 axe, dintre care primele trei directoare, fiecare de câte 11 tone, și ultimele două motoare, fiecare de câte 18 tone. Astfel, această basculantă Scania are o masă tehnică maximă admisă de 69 de tone. Ea promite reduceri substanțiale ale costurilor și creșterea productivității clienților din acest segment. Până acum, gata XT Heavy era compusă dintr-un model 6×4 de 47 de tone și unul 8×4 de 58 de tone.

”Încă o dată, Scania se află în prima linie în ce privește inovația care depășește așteptările clienților. Față de competitorii 8×4, basculanta Scania 10×4 reduce costurile pe tonă cu până la 15%, deoarece sunt necesare mai puține vehicule sau curse pentru a muta aceeași încărcătură”, a declarat Sven-Erik Gustafsson, șeful Scania Mining.

Gama XT Heavy este caracterizată de faptul că axul cardanic și cutia de viteze suportă un cuplu mai mare. De asemenea, diferențialul consolidat și reductorul puternic oferă o capacitate de tracțiune de până la 210 tone. Pentru a susține sarcinile foarte mari, întregul sistem de suspensie (arcuri, bare anti-ruliu și amortizoarele) au fost ranforsate.

Adaugati comentariu