Home Camioane Routier European Transport a primit primul Volvo FH Electric
CamioaneTehnologie

Routier European Transport a primit primul Volvo FH Electric

65

Volvo Trucks România a livrat primul autotractor Volvo FH Electric companiei Routier European Transport. Un al doilea exemplar va ajunge la client în septembrie.

Soluția aleasă de Routier European Transport constă într-un autotractor Volvo FH 4x2T Electric de 40 de tone, masă maximă în combinație, cu un pachet de șase baterii și o capacitate totală de 540 kW (șase baterii de 90kW fiecare).

Modelul este dotat cu trei motoare electrice, care oferă putere continuă de max. 490 kW, și vor asigura o autonomie în sarcină de până la 300 km per ciclu de încărcare. În echipare intră și transmisia Volvo I-Shift, actualizată pentru camioanele electrice, cu o nouă strategie de schimbare a treptelor de viteză. Aceasta funcționează în principal în treptele superioare, de la a șaptea în sus, și minimizează numărul de schimbări de viteză, pentru a oferi mai multă eficiență.

Anterior, în februarie 2023, la doar câteva luni de când Volvo Trucks a început producția în serie a gamei de camioane grele electrice, reprezentanța din România a livrat primul autotractor, un Volvo FH 4x2T Electric către compania Blue River.

Interes pentru soluțiile de elecromobilitate Volvo

„Am avut ocazia să discut cu clienții din România și suntem încântați să constatăm că există un interes crescând pentru implementarea soluțiilor de electromobilitate și pe această piață, prin urmare companiile sunt dornice să facă această transformare. O transformare care se bazează pe tehnologii noi, pe infrastructura de încărcare dar și pe noi servicii pe care să le furnizăm clienților noștri care să le asigure disponibilitatea și autonomia de care au nevoie, și în care noi investim activ. În contextul nevoii de a reduce drastic emisiile de CO2, am început producția și comercializarea de camioane electrice Volvo în 2019 și de atunci am vândut 6.000 de unități în 40 de țări, în toată lumea, fiind astăzi lideri de piață în Europa cu peste 50% cotă de piață pe segmentul de camioane electrice”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks, aflat într-o scurtă vizită la București.

Strategia companiei Routier este de a implementa o soluție de transport intermodal complet electrificată. Astfel, pe lângă segmentul de transport feroviar electrificat, cele două autotractoare electrice Volvo FH Electric achiziționate vor asigura colectarea mărfii (first mile) și livrarea mărfii (last mile) la depozitul beneficiarului. Prin urmare, o soluție de transport sustenabilă folosind propulsie electrică cu emisii de CO2 reduse. Acestea vor opera unul în Germania iar cel de-al doilea în România, în relație cu terminalele feroviare în care compania operează.

„Ne mândrim că Routier European Transport va oferi în acest an clienților săi transportul internațional 100% electric, prin achiziția primelor camioane electrice de la Volvo Trucks. Continuăm creșterea noastră cu hub-urile logistice din România și din afara țării (Germania, Italia, Olanda), cu acest nou serviciu de transport complet electric, pe o distanță de aproximativ 300 km. Oferim opțiunea folosirii capului tractor electric în hub-ul terminalelor de unde operăm serviciul intermodal, în Romania fiind vorba de relația Baia-Mare – Oradea și retur”, a menționat și Rareș Retegan, unul dintre acționarii Routier European Transport.

Routier European Transport are o experiență de 17 ani în piață și este o prezență importantă pe piața de transport rutier și logistic din Europa și România. Compania se concentrează pe integrarea tehnologiei atât în ceea ce privește flota de vehicule, cât și operațiunile. Flota modernă include în acest moment 146 de camioane Volvo Euro 6, la care se adaugă acum cele două noi unități electrice, 900 de semiremorci și propriul tren, secondate de spații logistice în România și în Europa.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...