Home Transportatori Aerian Românii vor avea zboruri directe către Canada
AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

79

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de zboruri directe către Canada. Montreal și Toronto sunt luate în calcul de compania aeriană care va oferi acest serviciu, HiSky.

Compania înfiinţată în anul 2020 în Republica Moldova de Iulian Scorpan, fost director general al Air Moldova, a anunțat deja, că va opera, după 20 de ani, primele zboruri directe către SUA.

Cea dintâi cursă este programată pe 7 iunie. Preţul unei călătorii porneşte de la 349 euro, pentru clasa economic, şi 1.899 euro, pentru clasa business. Zborul va dura mai puţin de 10 ore.

Acum, HiSky anunță că este în măsură să-i transporte pe români și către cealaltă țară importantă din America de Nord, Canada. O destinație turistică, dar și, în egală măsură, un loc în care există o comunitate românească puternică.

HiSky a primit licența pentru zboruri directe către Canada

Compania Air Canada Rouge a aterizat pe aeroportul din Otopeni în 2018 și a operat două veri zboruri spre Montreal și Toronto, curse oprite pe timpul pandemiei și care nu au mai fost reluate de atunci. Acum, iată, vom avea din nou zboruri directe către Canada prin intermediul HiSky, care a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea pentru a opera curse regulate către această țară.

„Atunci când ne-am completat flota cu o aeronavă care are o autonomie crescută, am vizat tocmai crearea acestor legături eficiente, între România și destinațiile cele mai cerute de pasageri.

Ne aflăm extrem de aproape de primul zbor direct de la București, la New York, după mai bine de 20 de ani, iar vestea obținerii autorizației pentru zborurile către Canada vine în susținerea strategiei noastre de creștere a numărului de rute long-courier.

Canada găzduiește o diaspora românească numeroasă, dar este și o destinație tot mai căutată pentru vacanțe și business. Așadar, avem în vedere lansarea primelor rute, în cel mai scurt timp, pentru a răspunde acestei necesități de conexiuni directe între București și cele mai populare orașe”, a precizat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

Aerian

Aeronava „Nadia Comăneci”, pentru sportivii români la J.O. de la Paris

TAROM va transporta sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris (26...

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...