Românii și-au mărit bugetul de călătorii cu avionul

În 2022, românii au cumpărat mai multe bilete de avion, la prețuri sensibil mai mari. Drept urmare, Vola și-a dublat afacerile în ultimul an.

Ridicarea restricțiilor impuse de pandemie și dorința românilor de a pleca mai mult și mai des după o lungă perioadă de interdicții s-au tradus într-o creștere semnificativă a călătoriilor din această vară.

Vola.ro s-a dezvoltat puternic în ultimul an, având o creștere de 152% a venitului net, în comparație cu 2021, și o creștere de 142% a tranzacțiilor intermediate, în raport cu anul trecut. Rezultatele obținute de Vola sunt un semn foarte bun pentru întreaga industrie, care începe, treptat, să revină la dinamica dinaintea pandemiei.

Există și o creștere semnificativă la nivelul biletelor vândute în perioada iunie – august în comparație cu anul trecut. Mai exact, Vola a vândut 96.403 bilete pe timp de vară în 2021, pe când anul acesta a vândut 106.118 bilete, cu aproximativ 10% mai multe ca anul trecut, un nivel apropiat de cel pre-pandemic.

În același timp, aceștia au rezervat cu 22 de zile înainte, spre deosebire de 17 zile înainte anul trecut, semn că acum, în contextul în care nu mai sunt restricții și există o siguranță mai mare privind deplasările, românii au încredere să facă rezervări din timp, astfel încât să prindă prețuri mai bune.

Unde au călătorit românii cel mai mult, în vara lui 2022?

Datele nu au relevat schimbări majore în ceea ce privește destinațiile alese de români, Italia, Marea Britanie, Spania, Grecia, Franța și Germania, alături de marile orașe din România, fiind din nou în top. Având în vedere că acestea sunt și statele în care există cele mai mari comunități români, cei mai mulți au călătorit pentru a-și vizita familiile din diaspora sau de acasă. Grecia, una dintre țările preferate de români pentru concediile de vară, este iarăși în topul clasamentului, mai ales că, în acest an, companiile aeriene și-au extins portofoliul cu foarte multe destinații de aici.

În ceea ce privește durata călătoriei, media a scăzut de la 10 zile în 2021 la 8 zile în 2022, semn că românii aleg să călătorească acum mai des, dar să stea mai puțin la destinație, având în vedere că nu mai sunt restricții și că au acum o flexibilitate mai mare în ceea ce privește deplasările.

Cât despre orașele europene alese de români, Londra, Milano, Bruxelles, Viena, Paris și Barcelona sunt în topul listei vara aceasta. Dintre cele de la noi, Timișoara și Cluj-Napoca sunt destinațiile alese frecvent de români, cu mențiunea că pe ruta București – Cluj-Napoca a existat o creștere semnificativă în perioada festivalurilor, Electric Castle în iulie și Untold în august.

Vola Trip Protect, o măsură în plus pentru siguranța financiară a pasagerilor

În aprilie, pe fondul problemelor ce țineau de anularea sau modificarea orarului de zbor cu care se confruntau pasagerii, Vola a lansat un serviciu meniu să le ofere clienților săi mai multă siguranță. Pe scurt, Vola Trip Protect garantează continuarea călătoriei, indiferent dacă zborul pasagerului suferă anulare, întârziere sau modificare de orar.

În cazul unei astfel de situații, compania se ocupă să găsească rapid un alt zbor și plătește alte bilete către orice companie aeriană care are rută către destinația dorită de client. În acest fel, scapi de stresul cauzat de teama de a nu ajunge în timp util la destinație sau de a-ți rata călătorie.

Prin urmare, pasagerii care au rezervat un bilet de avion prin Vola cu Trip Protect au garanția că vor beneficia de asistența rapidă Vola și că deplasarea lor va avea loc, indiferent de anulările sau întârzierile anunțate de compania aeriană la care au bilet.

Serviciul funcționează simplu și eficient și poate fi adăugat de clienții care achiziționează bilete de avion prin Vola.ro în momentul rezervării, în etapa de dinaintea finalizării plății. Simplu și rapid.

 

Adaugati comentariu