Home Logistică Rezultatele parteneriatului CHEP cu băncile de alimente
Logistică

Rezultatele parteneriatului CHEP cu băncile de alimente

30

CHEP și FEBA (Federația Europeană a Băncilor de Alimente) colaborează din anul 2016, în lupta pentru combaterea foametei și reducerea sărăciei, a malnutriției și a risipei de alimente, în toată Europa. În cadrul parteneriatului care se derulează pe durata a trei ani, CHEP contribuie cu bunuri în natură, know-how logistic, voluntari și donații pentru finanțarea operațiunilor FEBA.

Băncile de alimente folosesc paleții CHEP și îi consideră vitali pentru operațiunile lor și pentru distribuirea eficientă a donațiilor de alimente. Anul trecut, băncile europene de alimente au primit peste 94.000 de paleți albaștri cu donații de alimente, iar, în ultimii doi ani, sute de angajați CHEP au lucrat mii de ore ca voluntari.

În 2017, CHEP și FEBA au implementat o serie de proiecte de colaborare în toată Europa.
– În Irlanda, CHEP a facilitat discuții între clienții săi și FEBA pentru a creşte donațiile de alimente către Cross Care, banca de alimente din Irlanda. Drept rezultat, nouă producători și un retailer au început să facă donații către băncile de alimente
– Proiectul din Italia a beneficiat de expertiza CHEP în operațiunile specifice lanțului logistic și de management al transportului pentru a ajuta Banco Alimentare să optimizeze și să reducă costurile de transport. Această inițiativă a economisit deja peste 26.000 de euro din bugetul Banco Alimentare, echivalentul a peste 370.000 de mese
– Echipa CHEP din Marea Britanie a introdus programul de sănătate și siguranță la locul de muncă al Brambles (Zero Harm) în FareShare, o organizație din Marea Britanie care recuperează alimente comestibile, pe care le redistribuie către organizații caritabile. CHEP a derulat audituri și evaluări care au ajutat FareShare să își desfăşoare activitatea într-un mediu sigur pentru voluntarii și angajații săi.

În România, filiala locală a CHEP susţine, de la sfârşitul anului 2016, Asociaţia pentru Colectarea şi Distribuţia Alimentelor, prima bancă de alimente care funcționează după modelul organizațiilor de profil din Uniunea Europeană şi conform cu principiile Federației Europene a Băncilor de Alimente.

Compania a sprijinit Asociația cu donații, voluntari, expertiză logistică, acțiuni de promovare și de facilitare de parteneriate între organizație și clienții săi producători și retaileri. În anul 2017, organizația a recuperat, depozitat și redistribuit circa 50 de tone de produse alimentare comestibile către mai mult de 50 de ONG-uri din Bucureşti şi judeţul Prahova, în beneficiul a 10.000 de persoane.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...