Renault Trucks reînnoiește parteneriatul cu World Food Program

Renault Trucks va colabora și în următorii cinci ani cu ONU urmând să susțină echipele din World Food Program. 

Programul Alimentar Mondial (World Food Program) este cea mai mare organizație umanitară din lume. Și adesea este prima care trimite ajutoare în zonele de criză. Fie că vorbim despre hrană sau asistență pentru persoanele afectate.

Firesc, aceste operațiuni presupun un sprijin logistic important. Și este bine de știut că World Food Program  folosește anual în operațiunile sale peste 900 de camioane. În timp ce flota totală utilizată pe întreaga suprafață a globului în fiecare an se ridică la 5.000 de vehicule.

Ei bine, în Africa, organizația folosește expertiza Renault Trucks pentru a îmbunătăți condițiile și disponibilitatea camioanelor utilizate pentru a ajunge la comunitățile vulnerabile.

Parteneriatul Renault Trucks – World Food Program prelungit până în 2026

Parteneriatul dintre cei de la World Food Program și Renault Trucks datează din 2012. Iar de-atunci, constructorul a pus la dispoziție o echipă de specialiști care să susțină activitatea voluntarilor.

Echipa Renault Trucks are la dispoziție două camioane echipate pentru a servi ca unități mobile de instruire. Astfel că sprijinul nu se rezumă doar la asigurarea disponibilității și a performanței optime a camioanelor organizației. Ci și pentru a sprijini dezvoltarea abilităților tehnice la nivel local și pentru a îmbunătăți siguranța rutieră în Africa de Vest.

A fost creat și un catalog de instruire, care include module despre:

  • mecanica camioanelor pentru tehnicieni și managerii de atelier
  • managementul flotei pentru managerii flotei de camioane
  • conducerea ecologică pentru șoferi.

În plus, nu doar personalul WFP, ci și oficialii guvernamentali, ONG-urile, alte agenții ONU și transportatorii privați urmează să beneficieze de instruire pentru întreținerea camioanelor.

Totodată, potrivit noului acord, Renault Trucks va sprijini și înființarea unui centru permanent de pregătire tehnică în Accra (Ghana). Acesta va beneficia de două săli de clasă pentru sesiuni față în față și acces la echipamente IT pentru traininguri online.

Adaugati comentariu