Guvernul va actualiza prevederile OUG privind implementarea formularului digital de intrare în România

Guvernul va actualiza, printr-o ordonanţă de urgenţă, prevederile OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România.

Astfel, potrivit notei de fundamentare, în vederea identificării contacţilor unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi pentru prevenirea expunerii la COVID-19, persoanele au obligaţia de a completa formularul digital de intrare în România cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge la graniţă.

„Persoanele care folosesc la intrarea pe teritoriul României un document de călătorie emis de statul român au obligaţia introducerii în formularul menţionat a codului numeric personal (CNP), iar persoanele care folosesc la intrarea pe teritoriul României un document de călătorie emis de un alt stat, recunoscut la nivel naţional, au obligaţia introducerii în formular a seriei şi numărului documentului de călătorie utilizat”, se arată în nota de fundamentare.

Printr-un alt proiect de ordonanţă de urgenţă, Executivul va opera modificări la OUG nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei.

Guvernul va aproba şi o hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 7 februarie 2022 şi măsurile aferente gestionării pandemiei de COVID-19, în baza unei hotărâri aprobate joi de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Adaugati comentariu