Daimler Trucks
Home Camioane Record de vânzări pentru Daimler Trucks în 2017
Camioane

Record de vânzări pentru Daimler Trucks în 2017

69

Daimler Trucks a vândut în primele 11 luni din 2017 mai multe camioane decât în întreg anul 2016. Până la sfârșitul lunii noiembrie, divizia de camioane a Daimler a comercializat la nivel global 422.500 vehicule din mărcile Mercedes-Benz, FUSO, Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses și BharatBenz, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă din anul precedent.

În întregul an 2016, Daimler vânduse la nivel global 415.100 camioane. Pe baza datelor înregistrate în primele 11 luni din 2017, Daimler Trucks estimează vânzări totale de 465.000 de vehicule. Rezultatele finale vor fi anunțate la conferința de presă anuală de la 1 februarie 2018.

”Pentru anul 2017 anticipăm comercializarea a 465.000 de camioane, semnificativ mai mult decât în anul precedent și decât ne așteptam la începutul anului. Acest lucru este posibil doar cu produse de top și o echipă internațională excelentă. În tot ce facem ne gândim la clienți, lucrăm mereu pentru a le oferi cele mai bune produse și soluții. În 2017 am lucrat la camioane eficiente, electrice, automatizate și conectate, pe care ne bazăm pentru o creștere sustenabilă în 2018”, a declarat Martin Daum, membru în consiliul de conducere al Daimler AG responsabil pentru diviziile Trucks & Buses.

Creșterea numărului de unități vândute la nivel mondial s-a datorat în primul rând succesului înregistrat în America de Nord, unde creșterea din primele 11 luni din 2017 a fost de 12%.

Daimler Trucks și-a mărit vânzările și în regiunea EU30 (Uniunea Europeană, Elveția și Norvegia) cu 3%, până la 73.600 de unități în perioada ianuarie-noiembrie 2017, față de 71.100 de camioane vândute în aceeași perioadă din anul precedent. Aici, Mercedes-Benz și menținut poziția de lider de piață în segmentul de camioane de tonaj mediu și mare, în timp ce cota de piață a crescut de la 20,7 la 21,0%.

La nivelul pieței locale, divizia Truck & Bus a Mercedes-Benz România și-a consolidat poziția de lider al pieței de camioane în România pentru al patrulea an consecutiv. Deși piața autovehiculelor comerciale grele a fost mai mică decât în 2016, Mercedes-Benz și-a crescut cota de piaţă cu 1,7% în primele unsprezece luni din 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, ajungând la o cotă totală de piață de 21,8%. Cel mai bine vândut model a fost Mercedes-Benz Actros pentru transport internaţional, acesta ocupând o pondere de circa 80% din totalul vânzărilor locale ale diviziei Truck & Bus a Mercedes-Benz România.

Din martie 2017, camioanele Mercedes-Benz sunt echipate cu noul Truck Data Center, un modul de conectivitate standardizat ce este montat pe mai multe dintre mărcile Daimler: Mercedes-Benz Actros, Arocs, Antos și Atego, precum și noul Freightliner Cascadia și noul FUSO SuperGreat. Truck Data Center formează baza pentru folosirea sistemelor telematice existente (Fleetboard, Truckonnect și Detroit Connect), dar în același timp permite noi servicii digitale precum Mercedes-Benz Uptime.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...