PTF Nădlac 2, exclusiv pentru camioane

Începând de aseară, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2 este destinat exclusiv pentru camioane și transportul de marfă, iar traficul de turisme se face doar prin PTF Nădlac 1.
PTF Nădlac 2, exclusiv pentru camioane

Această măsură are ca scop fluidizarea circulației prin PTF Nădlac 2, supraaglomerat la ore de vârf. Nădlac 2 face parte și din ”Culoarul verde” destinat transportului de marfă care trebuie să tranziteze orice țară din UE. În punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, destinat exclusiv pentru traficul de mare tonaj, până la 14 camioane pot intra în țară în același timp, dacă sunt deschise toate benzile.

Această separație a tranzitului va duce la fluidizarea traficului pentru camioane prin punctul Nădlac 2.
Ca măsură suplimentară a fost mărit dispozitivul de ordine publică pe traseul Nădlac 1 – Autostrada A1, inclusiv în localitățile Nădlac și Pecica.

De asemenea, echipaje ale poliției rutiere vor însoți convoaie de maxim 10 autoturisme care vor fi preluate de la frontieră și însoțite până în județele de destinație prin preluarea escortei de fiecare inspectorat județean de poliție sau jandarmerie de pe traseu.

Potrivit datelor prezentate de ISCTR în această dimineață, la PTF Nădlac II nu există coloană de camioane pe sensul de ieșire din țară. În schimb, pe sensul de intrare în țară, coloana are aproximativ 1 km, iar timpul de așteptare în vamă este de aproximativ 1 oră.

Adaugati comentariu