Primul Scania XT alimentat cu gaz

Primul camion alimentat cu gaz din noua gamă Scania XT pentru aplicații de construcții a fost livrat în orașul belgian Hasselt. Camionul Scania P 340 4×2 alimentat cu CNG a fost selectat de municipalitatea din orașul belgian datorită emisiilor reduse.
Scania XT CNG

”Alimentarea cu CNG asigură emisii reduse de carbon, dar, mai important în mediul urban, are misii de particule mai mici cu 95% față de modelele echivalente diesel. În plus față de beneficiile de mediu, camioanele alimentate cu CNG au și un cost de operare mai mic”, a declarat Joost Venken, consilier municipal pe probleme de Mediu și Sustenabilitate.

Orașul Hasselt investește într-o flotă mai curată de vehicule municipale, iar camionul Scania se încadrează perfect în acest deziderat. ”pe moment, CNG este cea mai sustenabilă alegere pe care o puteam face. Camioanele electrice care îndeplinesc cerințele noastre nu sunt încă disponibile în Belgia”, a adăugat Michel Froidmont, consilier pentru Infrastructură și Lucrări Publice.

Oficialii sunt dornici să sublinieze faptul că atât orașul Hasselt, cât și provincia Limburg înconjurătoare, se află în avanpostul utilizării noilor tehnologii, operând acest vehicul nealimentat cu motorină.

”Nu este niciun compromis legat de putere față de un camion diesel. iar față de unul electric, realimentarea cu CNG se face considerabil mai repede. Motorul Scania alimentat cu gaz poate folosi la fel de bine în viitor biogaz, astfel încât să reducem și mai mult emisiile de CO2”, a concluzionat Joost Venken.

Adaugati comentariu