plutoane
Home Tehnologie Primul proiect cu plutoane de camioane multi-marcă
Tehnologie

Primul proiect cu plutoane de camioane multi-marcă

36

Scania și Volvo vor participa împreună la un studiu privind plutoanele de camioane pe drumurile publice, Sweden4Platooning. Cei doi producători suedezi de camioane vor avea ca parteneri în proiect pe DB Schenker, Institutul Regal de Tehnologie, Institutul de Cercetări al Suediei (RISE) și Administrația Suedeză de Transport.

Scopul proiectului este de a studia întregul potențial al tehnologiei, care poate reduce emisiile de carbon și poate face transportul de mărfuri mai eficient. DB Schenker operează zilnic camioane de la ambii producători, fapt ce constituie o noutate valoroasă a proiectului, deoarece întregul potențial al plutoanelor poate fi realizat doar când camioane din mărci diferite comunică între ele.

”Plutoanele au potențialul de a îmbunătăți fluența traficului pe autostrăzi și de a reduce impactul transporturilor asupra mediului. Totuși, tehnologia va ajunge pe piață doar dacă vehicule de la mai multe mărci se pot găsi unele pe altele”, a declarat Gunnar Tornmalm, șef de predezvoltare în cadrul departamentului Systems Development al Scania.

Când camioanele circulă aproape unul în spatele altuia, consumul de carburant este îmbunătățit ca urmare a reducerii frecării cu aerul. Rezistența aerodinamică este responsabilă pentru 25% din consumul de carburant al unui camion, iar cu cât vehiculele pot circula mai aproape unul de altul, cu atât este mai mare potențialul de economisire.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...