Home Camioane Iveco Stralis, kit aerodinamic pentru remorci înalte
CamioaneRemorciTehnologie

Iveco Stralis, kit aerodinamic pentru remorci înalte

48

Inginerii Iveco au colaborat cu specialistul în reducerea consumului Aerodyne pentru a dezvolta în comun o nouă gamă de kituri de management al aerului, care vor reduce rezistența la înaintare când autotractoarele Stralis vor opera cu remorci foarte înalte.

Disponibil pentru comandă în rețeaua de dealeri Iveco, kitul aerodinamic este disponibil în două dimensiuni și poate fi ajustat telescopic. Cel mai mic dintre cele două sisteme a fost proiectat pentru remorci cu înălțimi între 4,08 și 4,28 metri, iar cel mai mare pentru remorci cu dimensiuni între 4,22 și 4,7 metri.

Kiturile aerodinamice au fost dezvoltate de Aerodyne cu ajutorul programului de design 3D CAD și a tehnologiei CNC Machining. Deflectoarele au fost apoi construite la sediul Aerodyne din Lincolnshire. Kiturile sunt produse din GRP și vin în standard în culoarea alb, dar pot fi livrate clienților și în nuanțele lor preferate.

Calculele efectuate pe un model Stralis licențiat pentru 44 de tone (dar încărcat tipic doar parțial) cu o remorcă de 4,6 metri înălțime au arătat că rezistența aerului devine principalul factor care afectează consumul de carburant de la viteze de doar 80 km/h. Cu noul kit Aerodyne montat se estimează că se poate obține o reducere a coeficientului aerodinamic de 25%, fapt ce îmbunătățește semnificativ consumul de carburant.

”În operațiunile tipice, amortizarea prețului pentru kitul aerodinamic se poate face în mai puțin de șase luni. În plus, acesta are potențialul de a elimina 10 tone de CO2 în fiecare an, grație consumului îmbunătățit. Este un argument convingător pentru un operator care transportă în mod regulat remorci cu două punți sau foarte înalte și ne așteptăm la un interes semnificativ din partea clienților de Stralis”, a spus Ryan Kingston, directorul general al Aerodyne.

Kitul Aerodyne a primit un cod de identificare pentru piese oficiale Iveco și poate fi comandat în rețeaua de dealeri Iveco, pentru echiparea vehiculelor noi sau pentru montarea pentru vehiculele deja existente. Kitul poate fi montat pe toate unitățile cap tractor cu cabină Stralis Hi-Way, inclusiv pe modelele vârf de gamă Stralis XP și Stralis NP.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

NoutatiRemorci

Krone investește în Schwarzmüller

Producătorul austriac de remorci Schwarzmüller devine partener strategic în cadrul grupului Krone-Nutzfahrzeug.

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...