Daimler Buses eCitaro
Home Autobuze Premierele Daimler Buses la IAA 2018
AutobuzeTehnologie

Premierele Daimler Buses la IAA 2018

23

Daimler Buses anunță numeroase premiere spectaculoase în cadrul expoziției IAA 2018: elementul central este noul Mercedes-Benz eCitaro complet electric, model care duce mobilitatea electrică în categoria autobuzelor urbane la un nou nivel.eCitaro oferă un standard de eficiență energetică impresionant, datorită unei serii de componente inovatoare. Acesta dă startul inițiativei de inovare în mobilitate electrică, întrucât, odată cu premiera, Daimler Buses va prezenta și strategia pentru dezvoltarea autobuzelor urbane în viitorul apropiat. Noul eCitaro poate fi deja utilizat în mai mult de 30% dintre rutele urbane de transport public. Odată cu lansarea viitoarei generații de baterii, cu electrolit solid și cu celule de combustibil, autonomia va crește și acest procentaj va ajunge la 100% în doar câțiva ani.

eCitaro este parte integrantă a sistemului eMobility al Daimler Buses. Acest sistem oferă operatorilor de transport servicii de consultanță amănunțite, un sistem inteligent de încărcare și sesiuni de training pentru angajați pentru diferite servicii. Sistemul eMobility și Mercedes-Benz eCitaro deschid drumul către folosirea exclusivă a autobuzelor electrice în orașe.

Mercedes-Benz MinibuzeNoul Mercedes-Benz Sprinter este baza unei noi generații de microbuze emblematice, formate din Sprinter City, Sprinter Transfer, Sprinter Mobility și Sprinter Travel, care urmează să fie lansate consecutiv. Sprinter City 75 joacă un rol foarte important în acest context: datorită ampatamentului extins, autobuzul urban compact, cu un șasiu special, are o platformă joasă, voluminoasă, iar datorită punții spate cu sarcină utilă ridicată, acesta are o capacitate mărită de transport pasageri.

 

 

CE Pachet RutierImpresionantul autobuz cu etaj Setra TopClass S 531 DT stabilește noi standarde în categoria din care face parte, fiind prezentat în premieră în cadrul IAA. Pe lângă designul impresionant, autocarul se remarcă prin aerodinamică și eficiența consumului de combustibil, variabilitate maximă, confort și siguranță. Acest autocar este ideal pentru rutele turistice sau curse regulate, în timp ce performanțele aerodinamice îl recomandă drept un autovehicul capabil să seteze noi recorduri din punct de vedere al consumului de combustibil. Acesta dispune de o gamă excepțională de echipamente standard de siguranță, de la noul Active Brake Assist 4 și până la un sistem de stingere a incendiilor.

Mercedes-Benz TourismoDe asemenea, la Hanovra a fost prezentat pentru prima dată Mercedes-Benz Tourismo – autocarul cu punte înălțată, succesorul celui mai bine vândut autocar din Europa. Eficiența economică, confortul în timpul călătoriei și siguranța la cel mai înalt nivel ale noului Tourismo sunt toate extrem de impresionante.

Tot în cadrul IAA, Mercedes-Benz Tourismo a câștigat primul loc în testul comparativ International Bus & Coach Competition (IBC). Tourismo a fost învingător clar, având cel mai bun punctaj la 5 din cele 7 criterii de evaluare: economie, siguranță, confortul pasagerilor, șasiu, compartimentul pasagerilor, suspensie și manevrabilitate.

Odată cu introducerea noilor sisteme de asistență, Mercedes Benz și Setra stabilesc încă o dată standardele de siguranță activă pentru autobuzele urbane și autocare. Active Brake Assist 4 pentru autocare este primul sistem de frânare de urgență care se activează și pentru pietoni. Acesta va fi integrat în dotările standard ale Mercedes Benz și Setra începând cu anul 2019. Preventive Brake Assist este primul sistem de asistență la frânare activă pentru autobuzele urbane, iar Sideguard Assist este primul sistem de asistență pentru autobuze și autocare, capabil să atenționeze șoferul asupra pietonilor, bicicliștilor și a obiectelor staționare atunci când autovehiculul execută manevra de viraj. Acest sistem este disponibil pentru toate autobuzele și autocarele Mercedes Benz și Setra.

Serviciile pentru autobuze și autocare sunt digitalizate prin funcția Omniplus On, deschizând astfel noi oportunități datorită conectivității. Serviciile digitale sunt grupate și organizate clar pe platforma online Omniplus On. Funcția este dezvoltată pe baza a 3 piloni. ”Omniplus On advance” asigură disponibilitatea maximă a flotei pentru operatorii de autobuze. De exemplu, prin intermediul serviciului Omniplus Uptime sunt monitorizate în timp real anumite sisteme ale autovehiculului. ”Omniplus On monitor” integrează serviciile telematice pentru o gestionare eficientă a flotei. ”Omniplus On Drive” asigură comunicarea între șofer și companie, ajutând șoferul să efectueze verificarea zilnică a traseului. Nu în ultimul rând, ”Omniplus On commerce” permite operatorilor de autobuz să realizeze achiziții rapide și personalizate, precum procurarea pieselor de schimb, în orice moment din zi sau noapte.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...