Home Camioane Optifuel Lab 3 țintește o reducere a consumului de 13%
CamioaneVehicule speciale

Optifuel Lab 3 țintește o reducere a consumului de 13%

44

Renault Trucks continuă cercetările pentru îmbunătățirea eficienței energetice a camioanelor diesel. Cu vehiculul laborator Optifuel Lab 3, producătorul țintește o reducere a consumului de carburant de 13% pentru o combinație completă tractor-semiremorcă.

Optifuel Lab 3 va obține această reducere a consumului de 13%, față de un vehicul standard Renault T cu semiremorcă, prin combinarea unor tehnologii legate de aerodinamică, rezistența la rulare, asistența șoferului, managementul energiei și sistemul de propulsie.

Vehiculul laborator va folosi tehnologii inovatoare dezvoltate de un consorțiu de parteneri, printre care Renault Trucks, Faurecia, Michelin, sau FRUEHAUF. Optifuel Lab 3 face parte din proiectul FALCON (Flexible & Aerodynamic Truck for Low CONsumption), care este susținut în parte și din fonduri publice.

În primul rând, scopul este de a îmbunătăți semnificativ aerodinamica vehiculului complet pentru a reduce consumul, prin introducerea unei remorci cu geometrie variabilă. Dezvoltată de FRUEHAUF în colaborare cu Styl’Monde, remorca ”adaptivă” va lua automat o formă optimizată în funcție de spațiul de încărcare liber, cu ajutorul unui sistem de control și comandă integrat și a unor senzori.

Aerodinamica tractorului va fi de asemenea îmbunătățită prin înlocuirea oglinzilor cu camere și prin noul design al montanților A ai cabinei. Scurgerea aerului va fi optimizată în plus prin extinderea părții frontale și a ușilor și prin redesenarea pasajelor roților. Optifuel Lab 3 folosește și un set complet de deflectoare fabricate de Polyrim dintr-un material flexibil.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...