Opt țări cer suspendarea lucrărilor la Pachetul Mobilitate 1

Miniștrii de Transport din opt țări europene, printre care și România, au trimis o scrisoare către Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul UE în care cer suspendarea lucrărilor la Pachetul Mobilitate în contextul actual al epidemiei de coronavirus.
Opt țări cer suspendarea lucrărilor la Pachetul Mobilitate

Scrisoarea este semnată de ministrii de Transport din Bulgaria, Cipru, Lituania, Letonia, Malta, Polonia, România și Ungaria. Ea este adresată președintelui Comisiei Europene, președintelui Parlamentului European și președinției croate a Consiliului UE.

Apelul vine după cel al asociației poloneze de transport și logistică TPL, de la 19 martie, care cerea oprirea activităților legate de Pachetul Mobilitate și retragerea proiectului din cauza efectelor economice ale pandemiei de coronavirus.

Mesajul celor opt miniștri este similar, ei cerând suspendarea lucrărilor la Pachetul Mobilitate. Miniștrii argumentează că marea majoritate a companiilor de transport rutier din Uniunea Europeană vulnerabile la efectele pandemiei sunt mici și mijlocii. În viziunea celor opt, aceste companii ar trebui susținute de Uniunea Europeană în această perioadă dificilă.

Țările semnatare mai acuză că, în loc să gândească măsuri de sprijinire a companiilor de transport, UE finalizează Pachetul Mobilitate, ale cărui efecte, în conjuncție cu cele ale Covid-19, vor conduce la încetarea operațiunilor pentru numeroase companii de transport rutier din Europa.

Vezi aici istoricul stirilor despre Pachetul Mobilitate 1.

Adaugati comentariu