Home Transportatori Aerian Numărul de zboruri anulate în luna iunie a crescut cu 55% față de mai
Aerian

Numărul de zboruri anulate în luna iunie a crescut cu 55% față de mai

10

Conform unei analize realizate de agenția românească de turism Vola.ro, românii care au dorit să călătorească în luna iunie cu avionul s-au confruntat cu 55% mai multe zboruri anulate decât în luna anterioară.

Totodată, din totalul de modificări ale orarului de zbor, 59% au fost întârzieri mai mici de cinci ore și aproximativ 14% întârzieri de peste cinci ore. Practic, sute de mii de români au fost afectați doar în ultimele două luni și jumătate, iar surprizele neplăcute nu par a se termina prea curând.

Pe 15 iulie, de exemplu, pasagerii cu zboruri de Italia au fost nevoiți să caute soluții de rezervă, întrucât zborurile lor au fost anulate din cauza grevei de pe aeroporturile italiene. Aproape 1.000 de zboruri au fost în total anulate, fiind afectați aproximativ 25.000 de pasageri care zburau către și dinspre destinații din toată lumea. În același weekend au fost în grevă și piloții belgieni care operează zboruri pentru Ryanair, astfel că, la numărul zborurilor anulate s-au mai adăugat 120, iar altor mii de pasageri le-au fost stricate planurile.

Companiile și destinațiile afectate de anulări și întârzieri de zbor

Pentru zborurile înregistrate din și înspre România, compania aeriană Wizz Air se află în capul listei, cu un total de peste 40% de zboruri anulate / întârziate, conform datelor furnizate de Vola.ro. Pe locul doi se află compania Hisky, cu un procent de peste 10%, urmată la mică distanță de Ryanair. Lufthansa, Air Connect, Tarom, Aeroitalia și Austrian Airlines se află și ele pe lista companiilor care au anunțat modificări considerabile ale orarului de zbor în prima luna de vară. Se poate observa că probleme apar nu doar la companiile low-cost, ci și la cele de linie, astfel că specialiștii Vola.ro recomandă tuturor pasagerilor să își ia măsuri de precauție.

Printre aeroporturile externe care au întâmpinat cele mai multe probleme se numără Londra, Dublin, Paris, Eindhoven, Bruxelles sau Roma. Acestea sunt destinații în care călătorește diaspora sau destinații de city-break și nu neapărat destinațiile tipice de vacanță ale românilor. În acest caz s-au depus eforturi mai mari pentru operarea conform programului anunțat.

Din studiul realizat de Vola.ro se poate observa că zborurile cele mai afectate de întârzieri sau anulări sunt cele care urmează să fie efectuate în a doua parte a zilei. Este vorba în special de zborurile realizate cu avioane care fac mai multe rotații într-o zi. De exemplu, un zbor poate pleca de la Bucureșți la Roma dimineață, de la Roma se întoarce la Bucureșți la amiază, urmând să zboare spre Barcelona și retur. Dacă pe unul dintre tronsoane are loc o întârziere, aceasta poate decala programul pentru toate zborurile următoare.

Problemele tehnice și lipsa de personal calificat sunt printre cele mai frecvente probleme pe care le menționează companiile aeriene post-pandemie.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

Aerian

Aeroport de 400 de milioane de euro lângă București

O firmă românească, deținută de Mircea Tudor, inventatorul scannerelor pentru camioane și...

Aerian

Aeroportul Internațional Cluj a inaugurat o nouă platformă pentru staționarea avioanelor

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean...

AerianTransportatori

CNAB estimează un profit brut de aproape 500 de milioane de lei în acest an

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti estimează că va obţine un profit brut în...