Numărul de pasageri în transportul rutier a crescut cu 35,5%, în primul trimestru

Transportul rutier a înregistrat o urcare de 35,5%, în ceea ce priveşte numărul de pasageri. Cifrele sunt valabile, potrivit INS, pentru primul trimestru din 2023 comparativ cu aceeași perioadă din 2022.

Transportul feroviar a înregistrat o creştere cu 22,4% a numărului de pasageri, comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi cu 27,8% în ceea ce priveşte parcursul acestora.

În perioada analizată, transportul rutier de pasageri a deţinut cea mai mare pondere în total (78,7%), fiind urmat de transportul feroviar (16,7%). În transportul internaţional de pasageri au fost înregistraţi 4,4% din totalul pasagerilor, dintre care 94,8% în transport aerian.

Transportul rutier de pasageri a înregistrat, în primele trei luni din 2023, o creştere cu 35,5% în ceea ce priveşte numărul de pasageri, comparativ cu trimestrul I anul precedent, în timp ce parcursul acestora a crescut cu 20,9%.

În transportul pe căi navigabile interioare au fost înregistraţi 13.000 pasageri, în timp ce în transportul maritim nu au fost consemnaţi pasageri.

Transportul aerian a înregistrat cea mai însemnată creştere dintre modurile de transport, în ceea ce priveşte numărul de pasageri, respectiv cu 60% faţă de perioada ianuarie-martie 2022, 91,4% dintre aceştia fiind înregistraţi în curse internaţionale.

Distanţa medie de transport a unui pasager a fost superioară trimestrului I 2022 în transportul feroviar, creştere cu 4,5%, dar a înregistrat scădere cu 10,7% în transportul rutier şi cu 4,1% în transportul pe căi navigabile interioare, potrivit INS.

Adaugati comentariu