Numărul de curse de camion China-Europa s-a dublat
Home Logistică Numărul de curse de camion China-Europa s-a dublat
LogisticăTransportatori

Numărul de curse de camion China-Europa s-a dublat

393

Compania olandeză de transport Alblas, care a introdus în urmă cu un an curse de camioane între China și Europa, și-a dublat numărul de transporturi de la izbucnirea pandemiei.Alblas și-a extins oferta în urmă cu un an, oferind, în parteneriat cu Ceva Logistics, curse cu camioane între China și Europa, pe noul Drum al Mătăsii. Decizia a fost luată după ce compania a făcut transporturi test între China și Polonia sau Spania.

Cursele rutiere între China și Europa sunt o alternativă avantajoasă din punct de vedere al costurilor pentru transportul aerian și feroviar. Față de transportul aerian, costul celui rutier este mai mic cu 40%. De asemenea, față de transportul feroviar, cursele cu camioane ajung cu 10 zile mai rapid.

De aici și succesul seviciului. În urmă cu un an, la lansarea rutei, Ceva făcea două transporturi pe săptămână cu camioane complete între China și Europa. În prezent, până la 35 de camioane pe săptămână aduc marfa importată din China, mai mult decât dublu față de izbucnirea pandemiei. Iar cererea este în continuă creștere.

Curse de camion China-Europa: preponderent dezinfectanți și baterii

Menținerea la sol a avioanelor de pasageri, care era folosite și pentru transporturi cargo, precum și creșterea prețurilor pentru avioanele cargo au produs această breșă pe care o pot specula companiile de transport rutier. Inițial, din cauza crizei coronavirus, transporturile prin Kazahstan, Rusia, Belarus și Polonia spre Europa de Vest s-au oprit. Foarte curând, Alblas a început să transporte măști faciale, mănuși și dezinfectanți din Europa spre China. Mai târziu, din cauza tarifelor aeriene tot mai mari, compania a câștigat noi clienți. Odată cu relansarea producției s-au reîntors și clienții care apelau la comenzi online, precum și cei care importau din China baterii litiu-ion, care nu pot fi transportate în avion. Alblas se așteaptă ca această tendință să se mențină și după terminarea pandemiei.

Pe noul Drum al Mătăsii circulă preponderent camioane frigorifice, care transportă dezinfectanți și baterii. Cei aproximativ 13.600 km sunt parcurși în două săptămâni de echipaje de câte 2 șoferi. Din China până la granița cu Kazahstan, camioanele sunt conduse de șoferi chinezi. Apoi, ruta este efectuată cu șoferi din Belarus sau Polonia.

În prezent, tarifele pentru transportul a 20 de tone de marfă cu camionul între China și Germania sunt în medie de 15.000 de euro. Prin comparație, aceleași 20 de tone transportate cu un avion charter ar costa 200.000 de euro.

Citește și:

Fercam introduce curse de camion din China

Kuehne + Nagel România, transport de măști chirurgicale din China

Cum a menținut China transportul rutier în perioada crizei COVID-19

Din 2023, China va opri subvențiile pentru mașini electrice

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Best Electric Car 2025 Romania

Articole similare

LogisticăNoutati

DP World înființează un hub operațional european în București

Compania de logistică din Emiratele Arabe Unite DP World a declarat că...

LogisticăNoutati

Speedwell îl numește pe Yannick Van de Parre în funcția de Country Manager pentru România

Yannick Van de Parre va fi noul Country Manager al dezvoltatorului imobiliar...

LogisticăNoutati

Packeta: Livrările cross-border cresc cu 25%

Potrivit Packeta, intrarea deplină a României în spațiul Schengen, fără controale la...

CamioaneNoutatiRutierTransportatori

UNTRR cere Ministerului Finanțelor amânarea aplicării amenzilor pentru sistemul e-Transport

Reprezentanţii transportatorilor rutieri din România susţin că aplicaţia e-Transport nu funcţionează corect,...