Noua serie Volvo VAH, transportor auto pentru piața americană

Volvo Trucks a finalizat restilizarea întregii sale game din America de Nord odată cu prezentarea noului model Volvo Auto Hauler (VAH), o soluție specializată pentru transporturile de mașini.
Noua serie Volvo VAH, transportor auto pentru piața americană

Noul model Volvo VAH este proiectat pe aceeași platformă cu modelul pentru construcții VHD. Principala diferență este înălțimea redusă a cabinei, care permite și transportarea în acea poziție unor mașini mai mari (de tip pick-up, minivan sau SUV).

În afară de modificarea plafonului, cabina are aceeași structură, rezistență la impact sau calitate a construcției cu celelalte cabine Volvo. De asemenea, noul VAH se aliniază cu noua gamă Volvo și în ce privește sistemele de asistență. Unul dintre acestea este sistemul de evitare a coliziunilor Volvo Active Driver Assist (VADA), care poate frâna automat până la oprirea completă, în anumite situații. Alte soluții noi sunt pornirea de la distanță, transmisia automatizată Volvo I-Shift sau funcția de configurare a volanului Position Perfect.

Interiorul modern promite a fi cel mai silențios și confortabil din segment. Panoul de instrumente este digital și programabil, iar sistemul de infotainment poate avea opțional un al doilea ecran color, tactil, cu diagonală de 7 inci. Toate luminile sunt LED, inclusiv pentru faza lungă. În ce privește motorizarea, se poate alege dintre dieselurile D11 (325-425 CP) și D13 (405-500 CP).

Noul Volvo Auto Hauler poate fi configurat cu 3 variante de cabină:

  • cabina de zi VAH 300: capacitate de 11 mașini, lungime de 2,88 metri, înălțime exterioară de 240 sau 247 cm
  • cabina de dormit VAH 400: înălțime internă de 152 cm, lungime de 3,7 metri, înălțime exterioară de 247 sau 260 cm
  • cabina de dormit VAH 600: înălțime internă de 155 cm, lungime de 4,17 metri, înălțime exterioară de 247 sau 260 cm.

Citește și:

Demonstrație cu primul camion electric greu Volvo în SUA

Dacia Dokker Camper: cea mai compactă autorulotă

Adaugati comentariu